یک کنشگر اهل استان آذربایجان شرقی به صدای آمریکا گفت که مادر و خواهرش در شهر ملکان با یورش تعدادی از مأموران لباس شخصی که خود را کارمند سازمان تأمین اجتماعی معرفی کرده بودند، بازداشت شدند و به مکان نامعلومی انتقال یافتهاند.
اکرم کوخیان و فرنگیس فتحی، مادر و خواهر مهدی کوخیان، کنشگر اهل شهر ملکان در استان آذربایجان شرقی در شمال غربی ایران، که در حال حاضر ساکن آلمان است، بعدازظهر یکشنبه ۲۳ اردیبهشت در منزل شخصی خود و با هجوم «بیش از ۲۵ مأمور لباس شخصی» که «صورتشان را پوشانده بودند»، بازداشت شدند.
مهدی کوخیان درباره بازداشت این دو عضو خانوادهاش به صدای آمریکا گفت که نخست صبح یکشنبه «پنج مأمور که خودشان را از طرف سازمان تأمین اجتماعی معرفی کردند» به خانه آنها رفتند و پس از این که مادرش فرنگیس فتحی در را باز کرده، «به داخل خانه هجوم بردهاند.»
به گفته آقای کوخیان، خواهرش اکرم کوخیان به این اقدام اعتراض کرده و به آنها گفته «شما که در خیابان زنان را برای رعایت نکردن حجاب میگیرید، چطور بیخبر و در حالی که من حجاب ندارم هجوم آوردهاید به خانه ما و مرا نگاه میکنید؟»
بر اساس این گزارش، مأموران بدون توجه به این اعتراض، خانه آنها را تفتیش کردند.
مهدی کوخیان همچنین گفت که حدود ساعت ۲ بعد از ظهر، دوباره «بیشتر از ۲۵ مأمور» به خانه آنها حمله کرده و در حالی که خانواده «در را از داخل قفل کرده بودند، مأموران شیشهها را شکسته و در را باز کرده و به داخل خانه رفتهاند.»
به گفته مهدی کوخیان، افراد لباس شخصی ضمن توقیف لوازم الکترونیک از جمله گوشیهای موبایل و کامپیوتر، ماشین برادر او را نیز «در حالی که در خانه نبوده»، از پارکینگ برداشته و با خود بردهاند.
او گفت روشن نیست این افراد امروز «از چه نهاد یا نهادهایی مراجعه کرده بودند. آنها با لباس شخصی بوده و صورتشان را پوشانده بودند.»
مهدی کوخیان اقدام به بازداشت مادر و خواهرش با این روش را «آدمربایی مطلق» توصیف کرد و با ابراز نگرانی از وضعیت آنها گفت که «خانواده از وضعیت آنها بیخبر است و هیچ نهادی تاکنون پاسخگو نبوده است.»
به گفته او، اکرم کوخیان که ۴۵ ساله و فارغالتحصیل رشته علوم تربیتی است، دچار بیماری قند خون است و «روزانه دو بار انسولین تزریق میکند» و فرنگیس فتحی ۷۰ ساله نیز «دچار بیماری بالا بودن فشار خون است» و در بازداشت به داروهای خود دسترسی ندارند و از این رو، نگرانی نزدیکان آنها افزایش یافته است.
مهدی کوخیان با تأکید بر این که مادر و خواهرش «هیچ گونه فعالیت سیاسی و مدنی نداشتهاند»، گفت که آنها تنها در زمانی که این کنشگر مدنی در ایران بازداشت بوده، «پیگیر وضعیت» او بودهاند.
آقای کوخیان در این گفتوگو احتمال داد که بازداشت مادر و خواهرش، به دلیل فشار بر او بوده و افزود: «پیش از این نیز به خاطر فعالیت سیاسی در داخل ایران، از جمله اطلاعرسانی درباره اعتراضات ملکان در سال ۱۴۰۱ و سپس فعالیت در خارج از کشور، خانواده مرا تحت فشار قرار داده بودند و احضار و تهدید میکردند.»
او همچنین گفت: «پیش از این احضارها از طرف وزارت اطلاعات بود، ولی امروز روشن نیست از چه نهاد یا نهادهایی به خانه ما مراجعه کرده بودند و این یک گروگانگیری و آدمربایی مطلق است تا مرا تحت فشار قرار بدهند.»
بازداشت کنشگران و فعالان سیاسی و مدنی در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، و همچنین اردبیل، پیش از این نیز بارها خبرساز شده است.
همچنین ببینید: اختصاصی؛ تداوم بازداشتها در ارتباط با خشک شدن دریاچه ارومیه با اتهام اجتماع و تبانییکی دیگر از این موارد، بازداشت رویا ذاکری، معترض معروف به «دختر تبریز» است. او در حالی که دوران حبس خود را در زندان مرکزی تبریز میگذراند، برای دومین بار اوایل فروردین به بیمارستان اعصاب و روان رازی این شهر انتقال یافت.
همچنین ببینید: شعار علیه خامنهای و ضرب و شتم «دختر تبریز»؛ انتقال از زندان به بیمارستان اعصاب و روان