وزارت ورزش و جوانان ایران در نظر دارد برای مبارزه با آنچه آشنایی «غیراخلاقی» جوانان دختر و پسر در وبسایتهای دوستیابی اینترنتی نامیده میشود، یک سایت رسمی برای جوانانی که به دنبال ازدواج هستند، راه اندازی کند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از تهران به سخنان معاون وزارت ورزش و جوانان در مورد همسریابی به روش آنلاین توسط این وزارتخانه پرداخته و مشکلات کنونی دختران و پسران جوان ایرانی را که به سن ازدواج رسیدهاند، بررسی کرده است.
چندی پیش محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان ایران، از راهاندازی سایت همسریابی با نام واسطههای ازدواج در راستای ارائه مشاوره ازدواج خبر داد. سایتی که قرار است از اوایل بهمن ماه در دسترس جوانان قرار بگیرد و آنها را به ازدواج دائم تشویق کند.
حدود ۵۵ درصد جمعیت بالای ۷۷ میلیون نفری ایران را جوانان زیر ۳۰ سال تشکیل میدهند .
خبرگزاری فرانسه، با اشاره به انتشار این خبر در رسانههای ایران نوشت، «محدودیتهای وسیع در ارتباط جنسی پیش از ازدواج همراه با شرایط نامناسب اقتصادی باعث شده تا جوانان ایرانی دیگر رغبت چندانی به بستن پیمان زناشویی نداشته باشند.»
به نوشته این خبرگزاری «در ایران ممنوعیت سختی در تماس جنسی پیش از ازدواج وجود دارد، اما این محدودیتها میتواند با قانون صیغه یا ازدواج موقت که در متون مذهب شیعه وجود دارد، دور زده شود. نوعی ازدواج که زن و مرد حتی میتوانند برای یک ساعت هم که شده زوج یکدیگر باشند. اما حالا دولت در پی آن است که گرایش به این شیوه را تغییر دهد.»
خبرگزاری فرانسه در ادامه به سخنان اخیر محمود گلزاری در این زمینه اشاره کرده که میگوید بیش از ۳۰۰ وبسایت در ایران ازدواج غیراخلاقی و غیر قانونی و همینطور صیغه را ترغیب میکنند .
آقای گلزاری به روزنامه آرمان چاپ تهران گفته است، در سایت جدید همسریابی قرار است جوانان ثبت نام کرده و خود را به یکدیگر معرفی کنند. مشاوران و روان شناسان هم آنها را برای یافتن زوج مناسب یاری خواهند کرد.
با این حال این مقام دولتی، اشارهای به این موضوع نکرد که آیا این سایت قرار است مانند وبسایتهای دوستیابی قبلی باشد، که عکسها و شرایط اعضا را منتشر میکرد، یا خیر.
در ایران حدود ۱۱ میلیون جوان واجد شرایط ازدواج وجود دارد که به گفته معاون وزیر ورزش و جوانان، راه اندازی سایت جدید میتواند به ۱۰۰هزار ازدواج به شیوه صحیح و حل مشکل ازدواج جوانان بینجامد. همینطور به کاهش نرخ طلاق در ایران کمک کند. در شهرهای بزرگی مثل تهران یک سوم ازدواج ها منجر به طلاق میشود .