سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای آمریکا با مهم شمردن «داشتن کانالهای باز گفتگو» تاکید کرد: «سیاست ما در مورد ایران تغییر نکرده است و ما در این مورد بسیار صریح بودهایم.»
کارین ژان پییر در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا در مورد این که با توجه به گفته دولت بایدن که «فعلا احیای برجام در اولویت نیست» پس از این تبادل پیامها بین تهران و واشنگتن از طریق دیپلماتیک برای چیست؟ گفت: « داشتن کانالهای باز گفتگو مهم است.»
کارین ژان پییر وارد جزئیات در مورد نوع این کانال ارتباطی و این که در چه سطحی این کانال در حال فعالیت است، نشد.
او در حالی این پاسخ را ارائه میکرد که مقامات جمهوری اسلامی و کشورهای عرب خلیج فارس که از متحدین و شرکای نزدیک واشنگتن هستند، از گفتگوهای رو در رو صحبت میکنند.
همچنین رسانههای غربی به نقل از مقاماتی که نامی از آنها برده نشده، اما در مسائل ایران درگیر هستند، گزارش میدهند که آمریکا و ایران به توافق موقتی دست یافتهاند، امری که تاکنون واشنگتن و تهران آن را رد کردهاند.
ژان پییر، در ادامه به تعهدات دولت بایدن اشاره کرد و گفت: «تمرکز ما محدود و مختل کردن رفتار برهم زننده ایران و کاهش تنش از طریق اعمال فشار با همکاری بسیار نزدیک متحدین و حصول اطمینان کامل که ایران هیچگاه به سلاح اتمی دست پیدا نمیکند. این مساله را به وضوح طی دو سال گذشته بارها تکرار کردهایم.»
سخنگوی کاخ سفید نامی از این شرکا نبرد، اما اسرائیل از سرسختترین متحدین آمریکا در احیای برجام است. این کشور به صورت دوره ای و منظم در حال انجام رزمایش نظامی با آمریکاست.
کارین ژان پییر در مورد گسترش فعالیت غنیسازی در ایران که آمریکا و کشورهای همسو به شدت نسبت به آن ابراز نگرانی کردهاند نیز گفت:«ما فعالیت غنیسازی ایران را رصد میکنیم و ما برای همه سناریوها و گزینهها آمادهایم، و برنامهریزی را با همراهی شرکا و متحدین انجام داده ایم، همانگونه که رئیس جمهوری و وزارت خارجه گفتهاند.»
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به صدای آمریکا در این کنفرانس خبری بار دیگر تاکید کرد: «ما در سیاستمان در قبال ایران تغییر ندادهایم و ثابتقدم بودهایم.»
باربارا لیف، رئیس بخش امور خاور نزدیک وزارت امور خارجه آمریکا هم روز سهشنبه ضمن اشاره به عدم محوریت توافق هستهای با جمهوری اسلامی گفت که برجام به دلایل گوناگون محوریت خود را از دست داده است و دیگر «عملاً» به شکل گذشته «روی میز نیست.»
خانم لیف در سخنانی خطاب به اعضای کمیسیون زیرگروه کمیته امور خارجی سنا، ضمن اشاره به عدم محوریت توافق هستهای گفت که واشنگتن با وجود کاهش تمرکز بر توافق هستهای با تهران، همچنان دیپلماسی را شیوهای کارآمد برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی و جلوگیری از دستیابیاش به سلاح هستهای میداند.
این دیپلمات ارشد آمریکایی بهترین شیوه برای اعمال محدودیت علیه برنامه هستهای ایران را بازگشت به دیپلماسی از طریق بازرسی و نظارت دقیق دانست.
رئیس بخش امور خاور نزدیک وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد که ایالات متحده در پیامی بسیار صریح به حکومت ایران، ساخت تسلیحات هستهای را غیرقابل قبول اعلام کرده است.
باربارا لیف از شرکای آمریکا هم خواست که شیوه مشابهی را در قبال تهران در پیش بگیرند.