لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۷

دیدار رئیس جمهوری کره جنوبی از آمریکا در هفتادمین سالگرد روابط واشنگتن و سئول


یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی. ۱۸ آوریل ۲۰۲۳.
یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی. ۱۸ آوریل ۲۰۲۳.

روابط آمریکا و کره جنوبی با چالش‌های بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است - از تهدید فزاینده هسته‌ای کره شمالی گرفته تا تغییر نگرش ایالات متحده نسبت به تجارت آزاد، و سؤالاتی در مورد این که کره جنوبی تا چه حد خود را با غرب همسو خواهد کرد.

رئیس جمهوری کره جنوبی چهارشنبه در مراسم شام میهمان جو بایدن در کاخ سفید خواهد بود. این دومین باری است که بایدن به یک رهبر خارجی چنین افتخاری را اعطا می‌کند. یک روز بعد، یون در جلسه مشترک کنگره ایالات متحده سخنرانی خواهد کرد.

یون سوک یول روز پنجشنبه در نشستی برای تعمیق همکاری در صنعت فیلم کره جنوبی و ایالات متحده شرکت خواهد کرد. در اواخر هفته، در دانشگاه هاروارد سخنرانی می‌کند و با دانشمندان بیوتکنولوژی و دیجیتال در موسسه فناوری ماساچوست ملاقات خواهد کرد.

به گفته اسکات اسنایدر، متخصص در امور کره در «شورای روابط خارجی»، یونِ محافظه کار به صراحت کشورش را با ایالات متحده همسو کرده است و از بسیاری جهات اجازه می‌دهد اتحاد بین دو کشور «احتمالاً به بالاترین نقطه خود برسد».

با این حال، اسنایدر می‌گوید دو کشور با چالش‌هایی روبرو هستند:

  • نگرانی هسته‌ای

شاید بزرگترین پرسش این باشد که آیا مردم کره جنوبی به وعده‌های ایالات متحده برای دفاع از کشورشان اعتماد دارند یا خیر.

ایالات متحده مدت‌هاست که متعهد شده از تمام قدرت دفاعی خود از جمله تسلیحات هسته‌ای برای شکست کره شمالی استفاده کند. برخی از کره‌ جنوبی‌ها با توجه به اینکه کره شمالی که اکنون قلمرو آمریکا با تهدید هسته‌ای روبرو کرده، این سوال را مطرح می‌کنند که آیا واشنگتن واقعاً در درگیری بین دو کره مداخله خواهد کرد یا خیر.

بر اساس یک نظرسنجی که روز جمعه توسط مؤسسه مطالعات سیاسی «آسان» مستقر در سئول منتشر شد، ۶۴ درصد از مردم کره جنوبی از توسعه تسلیحات هسته‌ای کشورشان برای مقابله با کره شمالی حمایت می کنند. این یافته با نظرسنجی‌های متعددی که در سال‌های اخیر انجام شده مطابقت دارد.

ارتش ایالات متحده برای اطمینان دادن به مردم کره جنوبی، بزرگترین تسلیحات خود، از جمله، بمب افکن‌های دوربرد و ناوهای هواپیمابر هسته‌ای خود را برای شرکت در رزمایش‌های مشترک با کره جنوبی اعزام کرده است.

  • اوکراین

یکی دیگر از چالش‌ها عدم تمایل سئول به کمک تسلیحاتی به اوکراین است.

اگرچه کره جنوبی یکی از بزرگترین صادرکنندگان سلاح در جهان است، اما با استناد به قوانین داخلی که بر ارسال سلاح به مناطق جنگی نظارت می‌کند، فروش یا اهدای سلاح به اوکراین مجاز نیست.

اما در عین حال، سئول فروش مقادیر زیادی تسلیحات ساخت کره جنوبی را به کشورهایی مانند لهستان و ایالات متحده که در حال تسلیح اوکراین هستند، تایید کرده است.

به نظر می‌رسد یون پیش از سفر خود به ایالات متحده، موضع خود را در این مورد ملایم‌تر کرده بود. او هفته گذشته به رویترز گفت که اگر غیرنظامیان در اوکراین هدف حملات روسیه در مقیاسی بزرگ قرار گیرند کره جنوبی می‌تواند چیزی بیش از کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی ارائه کند.

با این حال، در مصاحبه‌ای با واشنگتن‌پست که روز دوشنبه منتشر شد، به نظر می‌رسد یون از این اظهارات عقب نشینی کرده و گفت که سئول باید روابط خود با روسیه را نیز در نظر بگیرد.

این موضوع در داخل بحث برانگیز است. بر اساس یک نظرسنجی که روز دوشنبه منتشر شد، ۶۵ درصد از مردم کره جنوبی با ارسال کمک نظامی به اوکراین مخالف هستند.

  • تنش‌های تجاری

یون همچنین با فشار داخلی قابل توجهی برای قانون جدید ایالات متحده که باعث می شود خودروهای الکتریکی کره جنوبی در بازار ایالات متحده کمتر رقابتی باشد، مواجه است.

اگرچه هدف از این اقدام حذف چین از زنجیره تامین و تقویت تولید خودروهای الکتریکی در ایالات متحده است، اما اعتبار مالیاتی ده‌ها خودروی الکتریکی تولید شده در خارج از کشور از جمله در کره جنوبی را نیز حذف کرد.

برخی از مقامات کره جنوبی همچنین نسبت به «قانون تراشه‌ها و علم» ایالات متحده ابراز نگرانی کرده‌اند که مشوق‌هایی را برای سازندگان نیمه‌رساناهایی که تأسیسات تولیدی در ایالات متحده راه‌اندازی می‌کنند، فراهم می‌کند.

این قانون برخی از مفسران سئول را به این نتیجه رساند که ایالات متحده دیگر به دیدگاه‌های سنتی تجارت آزاد خود باور ندارد.

  • مشکلات داخلی

موضع یون در مورد همه این مسائل به دلیل محبوبیت پایین او در داخل کشور پیچیده شده است که طبق چندین نظرسنجی اخیر در محدوده ۳۰ درصد قرار دارد.

تحلیلگران می‌گویند که این ممکن است به یون انعطاف‌پذیری محدودی در سیاست خارجی بدهد.

XS
SM
MD
LG