لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۳

تلاش رئیس جمهوری اسرائیل برای کاهش تنش بین نتانیاهو و کاخ سفید


رئیس جمهوری اسرائیل: باید از دخالت در کار کنگره آمریکا پرهیز کنیم
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00
دانلود

در حالی که بنیامین نتانیاهو به شدت تلاش می‌کند تا اعضای کنگره آمریکا را مجاب به رد کردن توافق هسته‌ای با ایران کند، روون ريولين رئيس جمهوری اسرائيل در ديدار با کوين مک کارتی رهبرفراکسیون اکثريت جمهوريخواه مجلس نمايندگان آمريکا و هيئت همراه او گفته است، اسرائيل بايد از دخالت در تصميم گيری کنگره آمريکا در ارتباط با توافق نهايی هسته ای ايران اجتناب کند.

خبرگزاری رويترز در گزارشی تحليلی نوشت که رئيس جمهوری اسرائيل به تازگی بطور بی‌سابقه‌ای در مصاحبه‌های مختلف با روزنامه‌های داخلی اسرائيل از مواضع تند نخست وزير خود در مخالفت با موضع دولت ايالات متحده درباره توافق اتمی با ايران ابراز نگرانی کرده است.

به نوشته این خبرگزاری، آقای ریویلن سه‌شنبه ۱۱ اوت در ديدار با يک هيئت پارلمانی اعزامی آمريکا به اورشلیم به سرپرستی کوين مک کارتی، به گفتۀ تحليلگران، با «برخوردی مدبرانه» سعی کرد از حرارت موجود در مناسبات دو کشور بکاهد.

او گفت «کنگره قرار است نظر خود را در مورد توافق اتمی ايران معروف به برنامه جامع اقدام مشترک(برجام)، اعلام کند. اين تصميم هرچه باشد ... تصميم شماست ... تصميم شما هم به عنوان نمايندۀ منتخب مردم آمريکا، تصميم مردم آمريکاست.»

آقای ريولین هفته پيش نیز گفته بود که بنیامین نتانياهو با مواضع ضد ايرانی‌اش، هم به مناسبات آمريکا با اسرائيل لطمه می‌زند و هم باعث انزوای اسرائيل می‌شود. رئيس جمهوری اسرائيل تأکيد کرد که اسرائيل بايد خود را از دخالت در تصميم‌گيری کنگره آمريکا در مورد توافق هسته‌ای ايران کنار بکشد، خواه اين توافق در کنگره رد شود، خواه تصويب.

تحليلگران اين موضع رئيس جمهوری اسرائيل را در تقابل آشکار با عملکرد و مواضع بنيامين نتانياهو، نخست وزير او می بینند که بر خلاف تمايل رئيس جمهوری آمريکا، فقط برای ترغيب اعضای کنگره آمريکا به رد توافقنامه به آمريکا سفر کرده بود.

گرچه مقام آقای ريولين در اسرائيل جنبه تشريفاتی دارد، اما اخيراً با احساس خطر نسبت به اختلافات پيش آمده، به تکاپوی جدی در جهت رفع و رجوع تندروی های نتانياهو برآمده است.

او در بخش دیگری از دیدار با خود با هیئت پارلمانی آمریکا گفت «ما به عنوان دو متحد، و دو شريک بايد ورای هر تصميمی که در کنگره گرفته می شود اتحاد استراتژيکمان را حفظ و حتی تقويت کنيم. اسرائيل در تصميم گيری‌های سياسی آمريکا نمی‌تواند نقش تصميم گيرنده داشته باشد. اميدوارم ما همواره بتوانيم به استمرار ارزش های مشترک و دوستی مان افتخار کنيم.»

آقای ريولين هفته گذشته در مصاحبه با روزنامه های مختلف داخلی، از جمله معاريو و يديعوت آحارانوت، گفت از ميدان نبردی که ميان باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا و نتانياهو ايجاد شده، نگران است. او گفت نتانياهو بايد متوجه شود که اختلاف با آمريکا، اسرائيل را در جهان در انزوا کامل فرو می برد.

روابط سیاسی ایالات متحده و اسرائیل در پی پیشرفت مذاکرات هسته‌ای با ایران و شکست تلاش‌های آمریکا برای پیشبرد گفت و گوهای صلح میان اسرائیل و فلسطین، دچار تنش هایی شد.

در این بین، سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن برای سخنرانی در نشست مشترک کنگره به دعوت جان بینر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بدون دیدار با مقام‌های دولت ایالات متحده، نشان‌دهنده اوج اختلاف میان رؤسای دو دولت بود.

بنیامین نتانیاهو در اولین اظهار نظر خود پس از توافق هسته‌ای تیر ماه بین قدرت‌های جهانی با ایران، آن را «اشتباهی تاریخی و شگفت انگیز» خواند؛ در حالی که دولت باراک اوباما از آن به عنوان یک پیروزی دیپلماتیک یاد کرد.

XS
SM
MD
LG