لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۸

واکنشها به خروج آمریکا؛ ایالات متحده: شورای حقوق بشر درباره ایران، کوبا و ونزوئلا وظیفه‌اش را انجام نمی‌دهد


مایک پمپئو وزیر خارجه و نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل تصمیم پرزیدنت ترامپ را برای این خروج اعلام کردند.
مایک پمپئو وزیر خارجه و نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل تصمیم پرزیدنت ترامپ را برای این خروج اعلام کردند.

یک روز بعد از اعلام خروج ایالات متحده از از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برخی از کشورها مثل اسرائیل از آن استقبال کردند و برخی مثل انگلیس و روسیه از این اقدام انتقاد کردند.

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده و نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد عصر روز سه‌شنبه به وقت شرق آمریکا تصمیم واشنگتن به خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل را اعلام کردند.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در محل وزارت خارجه، در حالیکه نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل کنارش بود، گفت، تردیدی نیست که این شورا زمانی دیدگاهی شرافتمندانه داشته است، اما امروز لازم است که صادق باشیم، «شورای حقوق بشر یک مدافع ضعیف حقوق بشر است.»

از سوی دیگر، نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل هم گفت: «برای مدت‌ طولانی شورای حقوق بشر حامی ناقضان حقوق بشر و فاضلابی برای جانبداری‌های سیاسی بوده است... ضدبشری‌ترین رژیم‌ها از تحقیقات این شورا می‌گریزند و شورا انگشت اتهام را به سمت کشورهای دارای سوابق مثبت حقوق بشر می‌گیرد تا توجه‌ها را از ناقضان حقوق بشر پرت کند. هنگامی که این شورای به اصطلاح حقوق بشر نمی‌تواند به تخلف‌های عظیم حقوق بشری در ونزوئلا و ایران بپردازد و از حضور جمهوری کنگو به عنوان عضو جدید استقبال می‌کند، این شورا شایسته نامش نیست. چنین شورایی، به واقع به نهضت حقوق بشر لطمه می‌زند.

واکنش ها

رسانه های اسرائیل از این اقدام آمریکا استقبال کردند. تایم اسرائیل و چند روزنامه دیگر، اقدام آمریکا را شجاعانه و عادلانه نامیدند.

از سوی دیگر، بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا تصمیم آمریکا به خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را مایه تأسف خواند.

رویترز گزارش داد، دو مقام پارلمانی روسیه خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل را غیرسازنده خواندند.

چرا آمریکا از شورا خارج شد

آمریکا شورای حقوق بشر سازمان ملل را به رویکرد جانبدارانه علیه اسرائیل متهم می‌کند و پیشتر تهدید کرده بود در صورت عدم اعمال اصلاحات مورد نظر واشنگتن، از آن شورای ۴۷ نفره خارج خواهد شد.

خبرگزاری رویترز هفته گذشته در گزارشی از قول منابع آگاه نوشته بود که مذاکرات فعالان حقوق بشر و دیپلمات‌ها با دولت آمریکا برای اعمال اصلاحات مورد نظر واشنگتن در شورا به نتیجه نرسیده است.

نماینده آمریکا در سازمان ملل در سخنان امروز خود بار دیگر از رویکرد «مزمن» ضداسرائیلی اعضای شورای حقوق بشر انتقاد کرد و گفت، ایالات متحده بارها و بارها به این شورا فرصت تغییر داده است.

شورای حقوق بشر ماه گذشته به تحقیقات در مورد ناآرامی‌های اخیر در مرز غزه و اسرائیل رأی داد و اسرائیل را متهم به استفاده بیش از حد از زور کرد. آمریکا و استرالیا تنها اعضایی بودند مخالفت کردند.

آمریکا از موضع اسرائیل در برابر اعتراضات فلسطینی‌ها در مرزهای نوار غزه حمایت کرده است و ۱۱ خرداد ماه نیز قطعنامه پیشنهادی کویت در شورای امنیت در محکوم کردن اقدامات اسرائیل را وتو کرد.

وزارت خارجه آمریکا مهر سال گذشته نیز رسما اعلام کرد که در اعتراض به عملکرد و رویکرد ضداسرائیلی «سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد» موسوم به «یونسکو»، از آن نهاد بین المللی خارج می شود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG