لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۸

چرا انتخاب های ترامپ می تواند به تغییر اساسی در سیستم قضایی آمریکا بیانجامد


ترامپ باید در آغاز کار یک عضو دیوانعالی و دهها قاضی دادگاه های فدرال را برگزیند.
ترامپ باید در آغاز کار یک عضو دیوانعالی و دهها قاضی دادگاه های فدرال را برگزیند.

در روزهای مانده به آغاز به کار دونالد ترامپ برخی از رسانه ها از تاثیری که او می تواند بر دستگاه قضایی آمریکا بگذارد، گفته اند اما این تاثیر چیست.

تعداد قابل توجهی از پست های قضاوت در دادگاههای فدرال همچنان خالی است. پر کردن این مناصب از وظایف رئیس جمهوری است و آقای دونالد ترامپ آنها را منصوب خواهد کرد.

علت وجود پستهای خالی در دادگستری که در دوسال اخیر چشمگیر شده ، اختلاف دیدگاه بین اکثریت جمهوریخواه سنای آمریکاست که نظرات محافظه کارانه دارند و آقای اوباما که نگاه لیبرال دارد.

طبق قانون، سنا باید به قضات پیشنهادی رئیس جمهوری برای تصدی کرسی دادگاههای فدرال رای اعتماد بدهد.

به همین دلیل است که برخی معتقدند رئیس جمهوری منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، با پر کردن مناصب خالی مانده قضات دادگاه های فدرال، دستگاه قضایی این کشور را متحول خواهد کرد.

آقای ترامپ باید قضات ۱۰۴ کرسی خالی قضاوت در دادگاههای فدرال این کشور را منصوب کند. او همچنین باید یک کرسی خالی مانده از زمان مرگ قاضی دیوانعالی، آنتونین اسکالیا، یکی از ۹ قاضی بالاترین نهاد دادخواهی آمریکا را هم به سنا معرفی کند.

ده ماه پیش آقای اوباما گزینه ای به جای اسکالیا معرفی کرد اما سناتورهای جمهوریخواه برگزاری رای گیری برای او را برگزار نکردند.

در حالی آقای ترامپ باید ۱۰۴ قاضی دادگاه های فدرال را برگزیند که در زمان شروع به کار اوباما، او تنها ۵۴ قاضی فدرال را باید معرفی می کرد.

علت این تفاوت فاحش، تقابل بین پیشنهادات باراک اوباما برای این مناصب با جمهوریخواهان سنا بود که طی دو سال گذشته اکثریت کرسی های این نهاد را از آن خود کردند.

جمهوریخواهان طی این دو سال صرفا به ۲۰ قاضی پیشنهادی آقای اوباما، رای اعتماد دادند که پایین ترین رقم طی ۲۵ سال گذشته است.

قضات انتصابی آقای ترامپ، پرونده های مهمی مانند، اعمال محدودیت بر عمل سقط جنین، مهاجرت و کنترل سلاح گرم را استماع خواهند کرد.

اما مهمترین مساله تعیین جایگزین برای قاضی آنتونین اسکالیا است که در میانه دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری اخیر فوت کرد. وی دیدگاه محافظه کارانه داشت.

قضات باقی مانده این دیوان را بنا به احکامی که تاکنون صادر کردند، می توان به سه محافظه کار، یک میانه رو و چهار لیبرال طبقه بندی کرد.

آقای ترامپ در سخنرانی پذیرش نامزدی حزب جمهوریخواه گفت که در چارچوب خط حزبی قاضی محافظه کار منصوب خواهد کرد.

وی گفته بود «ما قضاتی در دیوان عالی منصوب خواهیم کرد که قوانین و قانون اساسی ما را پاس بدارند. جایگزین قاضی اسکالیا، فردی خواهد بود که دیدگاهها، اصول و فلسفه قضاوت مشابه او داشته باشد. این یکی از مسائل مهمی است که رای شما بسیار تعیین کننده است.»

برخی از قضات کنونی این نهاد، مسن هستند. خانم روت بیدر گینزبرگ ۸۳ ساله، آقای استیون بریر ۷۸ساله، که هردو دیدگاه لیبرال داشته و آقای آنتونی کندی ۸۰ ساله که دیدگاه میانه رو دارد.

در صورت مرگ و تصمیم به بازنشستگی هر یک از این افراد در طول دوره ریاست جمهوری آقای ترامپ، ترکیب دیدگاه این نهاد احتمالا متمایل به محافظه کاران خواهد شد.

برخی از انجمنهای حقوق زنان و اقلیتها معتقدند که در این صورت، بسیاری از احکامی که به نفع آنان صادر شده بود، مانند حق سقط جنین و یا ازدواج همجنسگرایان تعدیل خواهد شد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG