لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۸

ترامپ در سال ۲۰۱۷ با چه چالش‌هایی روبرو می‌شود


دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب آمریکا با چالشهای نظامی بی شماری در سال ۲۰۱۷ روبرو خواهد بود ولی همه این چالشهای نظامی از خارج از کشور متوجه دولت آینده آمریکا نیستند.

در آستانه سال ۲۰۱۷، ایالات متحده همچنان درگیر پیکار علیه افراط‌گرایان اسلامی در افغانستان و ستیزه جویان داعش در سوریه و عراق است.

هرچند جنگ تاکتیکی علیه داعش در حال پیشرفت است ولی به عقیده تحلیگران روشن نیست دولت آینده دونالد ترامپ تا چه حد در حل بحران سوریه دخالت کند.

مایکل اوهنلن، کارشناس موسسه بروکینگز می گوید جنگ سوریه و پایان آن کار آسانی نیست.

وی گفت: «ما واقعا در سوریه استراتژی برای پایان دادن به جنگ نداریم. ممکن است آقای ترامپ بطور ضمنی مایل باشد اجازه دهد بشار اسد پیروز شود ولی من مطمئن نیستم آن راه حل پایداری باشد، چون دستهای اسد بسیار بخون آلوده است.»

جنگ افغانستان در پانزدهمین سال آن است. نیروهای بین المللی از ۱۴۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۲، اکنون به کمتر از ۱۵ هزار کاهش یافته اند.

مایکل اوهنلن کارشناس دفاعی می گوید آمریکا ممکن است بخواهد در کوتاه مدت، تعداد نیروهای بین المللی را افزایش دهد.

وی گفت: «ما هیچ دلیلی برای خودداری از کمی کمک بیشتربرای کاهش فشار از دوش ارتش و پلیس افغانستان نداریم، تا بتواند فرصت بیشتری را برای ترمیم توانایی آنها از تلفات بزرگی که متحمل شده اند فراهم کند.»

ولی همزمان که آمریکا در سراسر جهان در گیر پیکار با افراطگرایی بوده، دولتهای روسیه و چین به مدرنیزه کردن نیروهای نظامی اشان پرداختند.

دیوید اوچمانک، عضو موسسه رند معتقد است آمریکا در این زمینه غفلت کرده است.

وی گفت: «چون ما شدیدا برانجام عملیات علیه داعش و ایجاد ثبات در افغانستان و عراق متمرکز هستیم و تحت فشار ومحدودیت قانون کنترل بودجه ۲۰۱۲ بوده ایم، نتوانستیم تجهیزات مدرنی را که لازمه مقابله با تواناییهای جدید روسیه و چین است تهیه کنیم.»

دونالد ترامپ در سخنرانیهای خود وعده تقویت نظامی آمریکا را داده است.

وی پیشتر گفته بود، «ما عالیترین افراد جهان را در نیروی نظامی داریم و ارتش تحلیل رفته را باز سازی می کنیم و سرانجام به کهنه سربازان بزرگمان رسیدگی می کنیم.»

کارشناسان معتقدند آمریکا باید روی موشکهای کروز و موشکهای هوا به هوا سرمایه‌گذاری کند چون اهرمهای قوی تری برای بازداری از تهدیدها را فراهم می کنند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG