آتشسوزیهای جنگلی در کانادا روز پنجشنبه هم ادامه یافت؛ هزاران نفر خانههای خود را ترک کردهاند و دود آتشسوزیها شماری از شهرهای بزرگ آمریکا را در خود فروبرده است.
آتشسوزیهای جنگلی در کانادا رایج است، اما اینکه همزمان در شرق و غرب شعلهور شوند تا جایی که دولت ارتش را برای کمک اعزام کند اتفاقی کمسابقه است.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا تغییرات آب و هوایی را مقصر این معضل دانست. او در توییتر نوشت: «این آتشسوزیها بر زندگی روزمره، معیشت و کیفیت هوای ما تأثیر میگذارد.»
صدها آتشنشان آمریکایی نیز برای کمک به کانادا رفتهاند و نیروی بیشتری در راه است. آقای ترودو از حمایت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا تشکر کرده است.
استان کبک کانادا، بدترین آتش سوزیها را تجربه میکند و بیش از ۱۱ هزار نفر مجبور به تخلیه خانههای خود در آنجا شدهاند.
در بخشهایی از استان «بریتیش کلمبیا» که با دومین آتشسوزی بزرگ تاریخ مواجه است، پیشبینی میشود که دما در روز پنجشنبه به ۳۳ درجه سانتیگراد برسد و سپس رعد و برق شود.
راب شوایتزر، مدیر اجرایی حیات وحش این استان میگوید صاعقه میتواند آتشهای جدیدی را در جنگلهای خشک شعلهور کند و نتیجه به میزان بارندگی بستگی دارد.
وبسایت پیشبینی دود «بلو اسکای کانادا» نشان میدهد دود آتشسوزی بیشتر مناطق کشور را در بر گرفته است. این دود در شهرهایی که در امتداد سواحل شرقی آمریکا از جمله نیویورک هستند غلیظ باقی خواهد ماند.
شرق آمریکا در دودی غلیظ
مدارس سراسر سواحل شرقی آمریکا فعالیتهای خارج از منزل را لغو کردهاند، ترافیک خطوط هوایی کند شده است و از میلیونها آمریکایی خواسته شده است تا در خانه بمانند.
مقامات بهداشتی آمریکا از ورمانت تا کارولینای جنوبی و و غرب اوهایو و کانزاس به شهروندان هشدار دادهاند که بیرون نروند چرا که سطوح بالای ذرات ریز میتواند باعث مشکلات تنفسی شود.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در توییتی نوشت: «بسیار مهم است که آمریکاییهایی که سطح آلودگی هوای خطرناکی را تجربه میکنند، به ویژه آنهایی که مشکلات سلامتی دارند، به هشدارهای مقامات محلی گوش دهند و از خود و خانوادههایشان محافظت کنند.»
شهروندان در پایتخت آمریکا، واشنگتن دی سی نیز با بدترین کیفیت هوا در دستکم دو دهه اخیر مواجه شدهاند.
آژانس حفاظت از محیط زیست میزان آلودگی یا پاک بودن هوا را با شاخص کیفیت هوا میسنجد که از صفر تا پانصد متغیر است و هر چه بالاتر باشد، آلودگی هوا بیشتر میشود.
واشنگتن روز پنجشنبه هشتم ژوئن به کد بنفش با شاخص کیفیت هوای بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ رسید به این معنی که همه افراد در معرض خطر قرار دارند و توصیه میشود در خانه بمانند.
تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد بنای یادبود آمریکا و ساختمان کنگره با هالهای از مه پوشانده شده و خورشید نارنجی دیده میشود.
آسمان نیویورک نیز تیرهتر شده است و شهروندان میگویند هوا بوی چوب سوخته میدهد.
کتی هوکال، فرماندار نیویورک، وضعیت کنونی را یک «بحران اضطراری» خوانده است و میگوید شاخص آلودگی هوا در بخشهایی از ایالت او هشت برابر بالاتر از حد نرمال بوده است.
کاهش دید ناشی از غبار، اداره هوانوردی فدرال آمریکا را مجبور کرده است تا ترافیک هوایی به نیویورک و فیلادلفیا را کاهش دهد.
تحقیقات دانشگاه استنفورد نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض دود آتشسوزی که شاخص کیفیت هوا را به مدت چندین روز به ۱۵۰ برساند در صورتی که فرد تمام مدت خارج از خانه باشد، معادل مصرف حدود هفت نخ سیگار در روز است.
تنفس این دود منجر به افزایش حملات قلبی و سکته مغزی، افزایش مراجعه به اورژانس، سوزش چشم، خارش پوست و دیگر مشکلات سلامتی میشود.