دولت ایالات متحده عصر روز جمعه روسیه را رسما به تلاش برای اخلال در روند انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از طریق حملات گسترده سایبری و نفوذ به سامانه کامپیوتری کمیته ملی حزب دموکرات و دیگر مقامهای سیاسی آمریکایی متهم کرد.
به گزارش رسانههای آمریکا، این اتهام از سوی مدیران اطلاعات ملی ایالات متحده و وزارت امنیت ملی آمریکا و به دنبال فشارهای فزاینده اخیر بر دولت باراک اوباما برای وادار کردن مسکو به پاسخگویی در برابر حملات سایبری اخیر مطرح شده است.
این دو نهاد اطلاعاتی آمریکا در بیانیه مشترکی گفتهاند «این نفوذها و سرقتها به قصد اخلال در روند انتخابات ایالات متحده صورت میگیرد ... ما معتقدیم، بر اساس گستره و حساسیت این اقدامات، تنها ارشدترین مقامات روسیه میتوانند اجازه چنین فعالیتهایی را صادر کرده باشند.»
این در حالی است که تنش بین واشنگتن و مسکو، به دنبال اختلاف نظر شدید در مورد بحران سوریه، در روزهای اخیر افزایش یافته و به عقیده ناظران به بالاترین سطح پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان جنگ سرد در اوایل دهه ۹۰ رسیده است.
مقامهای آمریکایی قبلا هم روسیه را به حملات سایبری و نفوذ به کامپیوترهای نهادهای دولتی و شرکتهای خصوصی ایالات متحده با هدف سرقت اطلاعات و خرابکاری متهم کرده بودند. اما این نخستین بار است که بطور رسمی این اتهام را مطرح میکنند.
کمیته ملی حزب دموکرات ماه ژوئن گذشته (اواخر خرداد ماه) از حمله "هکرهای دولتی روسیه" به شبکه کامپیوتری این نهاد سیاسی خبر داد و گفت هدف هکرها دسترسی به اطلاعات مربوط به نامزد احتمالی حزب رقیب، یعنی دونالد ترامپ جمهوریخواه، بوده است.
کمیته کمپین انتخاباتی کنگره حزب دموکرات آمریکا نیز اوایل مرداد ماه در بیانیهای اعلام کرد که هدف یک حمله سایبری، مشابه دیگر حملات اخیر از جمله سرقت اسناد کامپیوتری کمیته ملی حزب دموکرات، قرار گرفته است. حملهای که مظنون اصلی آن نیز روسیه بود.
جمعه گذشته نهم مهر ماه، یک مقام ارشد اطلاعاتی دولت ایالات متحده، که نخواست هویتش فاش شود، از انجام حملات سایبری علیه برخی سامانههای کامپیوتری انتخابات در ۲۰ ایالت آمریکا در طول چند ماه گذشته خبر داد.
پلیس فدرال آمریکا ماه گذشته و به دنبال حمله سایبری به سیستمهای انتخاباتی دو ایالت ایلینوی و آریزونا، به مقامات دولتی هشدار داده بود که امنیت این سیستمها را ارتقا دهند.
روسیه پیشتر اتهام انجام حملات سایبری علیه شبکه های کامپیوتری آمریکا، یا حمایت از چنین اقداماتی را رد کرده است.