لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۳

سفر به کنیا؛ پرخطرترین سفر خارجی باراک اوباما


باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده و اوهورو کنیاتا رئیس جمهوری کنیا در نشست خبری مشترک در نایروبی -
باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده و اوهورو کنیاتا رئیس جمهوری کنیا در نشست خبری مشترک در نایروبی -

رئیس جمهوری ایالات متحده در میان تدابیر امنیتی شدید به کشور آفریقایی کنیا سفر کرده است، کشوری که نام آن با گروه‌های تروریستی مانند الشباب، گروه اسلامگرای متحد القاعده مستقر در سومالی، گره خورده است.

باراک اوباما روز شنبه در پی دیدار با همتای کنیایی خود، از اتحاد دو کشور در نبرد با تروریسم سخن گفت، اما نشریه پولیتیکو، چاپ واشنگتن، کنیا را خطرناکترین مکانی که رئیس جمهوری آمریکا از آن دیدن کرده است، حتی خطرناک‌تر از افغانستان، توصیف می‌کند.

به نوشته پولیتیکو، در افغانستان سرباران آمریکایی حضور دارند و پایگاه‌های نظامی ایالات متحده از رئیس جمهوری آمریکا حفاظت می‌کنند. اما در نایروبی، شهری شلوغ که در آن گروه تروریستی الشباب فعال است، چنین نیست.

وزارت خارجه ایالات متحده هفته گذشته یک هشدار در مورد سفر شهروندان آمریکایی به کنیا صادر کرد، که اشاره‌ای به سفر رئیس جمهوری نداشت، اما در آن بیانیه یادآور شد همایش کارآفرینان که باراک اوباما برای حضور در آن به کنیا رفت، ممکن است هدف بالقوه‌ای برای حملات تروریستی باشد.

به گزارش پولیتیکو، در نتیجه این نگرانی‌های امنیتی، برنامه‌ سفر باراک اوباما به کنیا شامل دیدار از روستای اجدادی خود در غرب کنیا و دیدار از مزار پدرش نخواهد بود.

به گفته ویلیام بلامی سفیر پیشین آمریکا در نایروبی، کنیا محلی است که «الشباب نشان داده است می‌تواند هر وقت که بخواهد حمله کند؛ و این تهدیدی است که دولت کنیا هنوز قادر نیست آن را کنترل کند.»

با این همه، مفسر پولیتیکو سفر اوباما را از بسیاری جهات مهم می‌داند.

با وجود این که کنیا مدت ۵۰ سال است که شریک پویای واشنگتن در منطقه بوده است، اما سفر اوباما نخستین دیدار یک رئیس جمهوری آمریکا از آن کشور است.

آقای اوباما سال‌ها قول داده بود به عنوان رئیس جمهوری به آنجا برود، از جمله در آخرین سفر خود به آفریقا در ۲۰۱۳ میلادی. سفری که بنا به اسنادی که روزنامه واشنگتن پست به دست آورد، بیش از ۱۰۰ میلیون دلار هزینه داشت.

سفر کنونی باراک اوباما، در حالی که چند روز کمتر از سفر دو سال پیش است و تنها دو کشور کنیا و اتیوپی را در بر می‌گیرد و همسر و فرزندان آقای اوباما همراه او نیستند، تا حدود زیادی به دلیل خطرات نمایان و پنهان، به همان اندازه بزرگ و پرهزینه خواهد بود.

پیش از سفر اوباما، سوزان رایس مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری، نگرانی‌های امنیتی در این زمینه را تایید کرد، اما گفت به این موضوع پرداخته شده و این نگرانی‌ها در نظر گرفته شده‌اند.

پولیتیکو به تدابیر شدید امنیتی در کنیا، که آمد و شد پرزیدنت اوباما را محدود می‌کند نیز اشاره کرده و می‌گوید همچنین این امکان وجود دارد که سفر رئیس جمهوری آمریکا ممکن است ناآرامی‌هایی را، چه توسط الشباب چه اعضای قبیله لوئو، موجب شود.

افزون بر این، کنترل ۳۰۰ هزار نفری که انتظار می‌رود روز یکشنبه در استادیومی محل سخنرانی رئیس جمهوری ایالات متحده جمع شوند، نیز مطرح است.

XS
SM
MD
LG