در اولین واکنش به آزمایش موشکی جدید کره شمالی، رئیس جمهوری ایالات متحده این اقدام پیونگ یانگ را «غیرمسئولانه و خطرناک» نامید و گفت این آزمایش ها باعث انزوای بیشتر کره شمالی و محرومیت مردم این کشور خواهد شد. همزمان کره جنوبی و آمریکا یک مانور مشترک با استفاده از موشک های بالستیک برگزار کردند.
به گزارش آسوشیتدپرس، در بیانیه ای که کاخ سفید به نقل از پرزیدنت ترامپ منتشر کرد، آمده: کره شمالی با تهدید کردن دنیا با آزمایشها بیشتر منزوی میشود، اقتصاد این کشور بیشتر تضعیف می شود و مردم آن دچار محرومیت خواهند شد.
رئیس جمهوری آمریکا افزود: ایالات متحده تمامی اقدامات لازم را برای حفاظت از کشور و متحدان آمریکا در منطقه انجام می دهد.
کره شمالی روز جمعه ۶ مرداد دوباره یک موشک بالیستیک آزمایش کرد که گفته می شود از نوع قارهپیما بوده است. این چهاردهمین آزمایش موشکی کره شمالی از زمان انتخابات سال گذشته آمریکا است.
پرزیدنت ترامپ آزمایش موشکی کره شمالی را غیر مسوولانه و خطرناک خواند
بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، کره شمالی در اقدامی غیرمنتظره و در اواخر جمعه شب، یک روز پس از سالروز خاتمه جنگ کره، موشکی به سوی آبهای ساحل شرقی کشور پرتاب کرد.
مانور مشترک آمریکا و کره جنوبی چند ساعت بعد از آزمایش موشکی همسایه شمالی
تنها چند ساعت بعد از آزمایش موشکی کره شمالی، ارتش های آمریکا و کره جنوبی یک آزمایش موشکی با استفاده از موشک های بالستیکی برگزار کردند. هنوز مشخص نیست این آزمایش موشکی در واکنش به اقدام روز جمعه کره شمالی است یا از قبل برنامه ریزی شده بود.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی بامداد شنبه ۷ مرداد نوشت مانور مشترک آمریکا و کره جنوبی به فاصله کوتاهی بعد از خبر گفتوگوی مقامهای نظامی آمریکا و کره جنوبی درباره بررسی پاسخ نظامی به اقدام موشکی کره شمالی، صورت گرفت.
ماجرای پاسخ نظامی چیست
در حالیکه برخی منابع مانور روز شنبه آمریکا و کره جنوبی را پاسخ نظامی به پیونگ یانگ می دانند که ایالات متحده از مدتها پیش مخالفت شدید خود با دور جدید آزمایش های موشکی کره شمالی ابراز کرده است.
روز جمعه نیز پس از آزمایش موشکی تازه کره شمالی، رویترز گزارش داد مقامات وزارت دفاع آمریکا و کره جنوبی مشترکا در حال بررسی «گزینه هایی برای پاسخ نظامی» به این تست موشک بالیستیک هستند.
به نوشته رویترز، ژنرال جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، و دریاسالار هری هریس رهبر مرکز فرماندهی پاسیفیک آمریکا طی تماسی تلفنی با ژنرال لی سون-جین، رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، بر تعهد جدی آمریکا به اتحاد میان دو کشور تأکید کردند و به بررسی گزینه های موجود برای واکنش نظامی به پرتاب موشک اخیر از سوی کره شمالی پرداختند.
کاپیتان جف دیویس، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، روز جمعه گفت پرتاب این موشک احتمالا از یک مرکز تولید تسلیهات نظامی واقع در شمال کره شمالی صورت گرفته است و افزود این موشک تهدیدی برای آمریکای شمالی محسوب نمی شود.
کره شمالی در شش ماه اخیر بر آزمایش های موشکی خود افزوده است اقدامی که با واکنش تند ایالات متحده روبرو شد. پرزیدنت ترامپ، وزرای خارجه و دفاع ایالات متحده هشدار داده اند که آمریکا در مقابل آزمایش های موشکی کره شمالی و تهدید دیگر کشورها ساکت نمی ماند.
یک مقام کره جنوبی و همچنین وزارت دفاع آمریکا پرتاب این موشک را تأیید کرده اند و در حال بررسی بیشتر جزئیات آن هستند.
به گفته شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، این موشک در آبهای منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن فرود آمده است.
آقای آبه در واکنش به پرتاب این موشک گفت «پرتاب موشک های از نوع بالیستیک و قارهپیما از سوی کره شمالی نشانگر این است که امنیت ملی ما با خطری واقعی و جدی روبرو است.»
مون جا این، رهبر کره جنوبی، نیز در واکنش به تست موشک اخیر خواستار یک جلسه فوری شورای امنیت ملی سازمان ملل شد که روز شنبه بعدازظهر صورت خواهد گرفت.
یوشیهیده سوگا، دبیر کابینه دولت توکیو می گوید موشک پرتاب شده از سوی کره شمالی به مدت ۴۵ دقیقه در پرواز بوده و یک رسانه ژاپنی نیز به نقل از مقام این کشور گفت موشک تا ارتفاعی بیش از سه هزار کیلومتر بالا رفته است.
کره شمالی پیشتر نیز در آستانه روز استقلال آمریکا دست به آزمایش موشکی زد که مدعی است یک موشک بالیستیک قارهپیما بوده است.
مایکل المان، کارشناس موشکی از مرکز بین المللی مطالعات استراتژیک ضمن اشاره به محدودیت داده های کنونی درباره این تست گفت موشک بکار رفته در آزمایش جمعه احتملا مشابه موشک بالیستیک پیشین باشد اما با قدرتی بیشتر.