لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۹

انتخابات و دموکراسی در آمریکا - بخش چهل و دوم


در بخش قبلی گفتیم که دموکرات ها یک استراتژی جدید را ارائه کرده اند، یعنی حفظ اکثریت سنا.

. .. و اکنون با نزدیک تر شدن تاریخ برگزاری انتخابات میان دوره ای - انتخاباتی که به مناسبت نقش فعال جنبش جدید تی پارتی از چهارچوب معیارهای همیشگی خارج شده است - دموکرات ها که خطر از دست دادن اکثریت حزبی را در مجلس نمایندگان و احتمالاً سنای آمریکا بیشتر حس کرده اند؛ استراتژی جدیدی را برگزیده اند، یعنی حفظ اکثریت مجلس سنا.

... و اما ببینیم این جنبشی که باز هم قدرت بیشتری یافته و در تلاش برای کمک به شکست اکثریت حزبی پرزیدنت اوباما در کنگره آمریکاست، قدرت خود را بر چه پایه ای قرار داده است.

مجله واشنگتن پست در پشت جلد شماره روز یکشنبه بیست و چهارم ماه اکتبر – دوم آبان ماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی - اتوبوسی را نشان میدهد که در یک راه پر پیچ و خم و کمی سر بالا در حرکت است، در حرکت بسوی تپه ای که کنگره آمریکا و کاخ سفید را در کنار هم نشانده است.

در پشت این اتوبوس شعاری بچشم می خورد،« بمن کلک نزن».

... و اتوبوس در واقع همان کاروانی است که چندی پیش درباره اش سخن گفته بودیم.

کاروان جنبش سیاسی « تی پارتی اکسپرس» که از چند روز پیش سواحل آمریکا را در نوردیده و در روز اول نوامبر یعنی یک روز پیش از برگزاری انتخابات میان دوره ای سفر خود را در ایالت «نیو همشایر» بپایان خواهد رساند.

«تی پارتی اکسپرس» نخستین سفر سراسری اش را در ماه اوت سال گذشته آغاز کرد، سفری که در واشنگتن پایتخت آمریکا، برای مخالفت با لایحه جدید بیمه های درمانی همگانی تنظیم شده بود و همین سفر بود که بسیاری را از سراسر آمریکا بخود جذب کرد.

گزارشگری که در سواحل غربی آمریکاست و میخواهد از نزدیک حال و هوای طرفداران این جنبش جدید را در آمریکا بررسی کند؛ از آنچه در یکی از اتوبوس ها می بیند برایمان سخن می گوید. وی بهمراه میهن پرستان میانه غربی به واشنگتن پایتخت آمریکا آمده است تا بفهمد که این جنبش سیاسی جدید آن هم در آمریکائی که همیشه جنبش ها یا حزب های سوم سیاسی را کنار گذاشته است؛ چه می خواهد و چرا می خواهد؟

وی به همراه ۵۱ مسافری که با این اتوبوس عزم خود را برای این سفر دو هفته ای انتخاباتی جزم کرده اند، راهی سفر شده است.

نویسنده مجله واشنگتن پست می نویسد آیا دیدگاه آنان در باره میهن پرستی، انجام وظیفه و همچنین راه رفتن با توجه به دستورات خدا میتواند آمریکا را شکلی دوباره دهد؟

در یکی از این اتوبوس ها که مسافرانش را زنان و مردان سالمند تشکیل میدهند، بازار خنده و شوخی رواج دارد. آنها از این شهر به آن شهر و از این ده به آن شهرک میروند و اکنون دیگر از چمن زارهای سر سبز اُوهایو عبور کرده و درتاریکی های شب پائیزی در یکی از کلیساهای واشنگتن رسیده اند.

جنبش سیاسی تی پارتی بیشتر متشکل از دست راستی های محافظه کاری است که باورهای مذهبی راسخ دارند. آنان می گویند اگر ملتی از خدا برگردد، خدا عدالت را بسراغش خواهد فرستاد. کاترینا ۱را به یاد آورید

کاترینا، طوفان دریائی شدیدی بود که در سال ۲۰۰۵ میلادی در فصل طوفان های دریائی آتلانتیک بپا خاست و بسواحل جنوبی ایالت فلوریدا در آمریکا رسید و خسارات جانی و مالی فراوانی به مردم در ایالت لوئیزیانا و همچنین ایالت های می سی سی پی و آلاباما وارد کرد.

خبرنگاری که همراه کاروان جنبش تی پارتی از یک شهر ساحلی آمریکا به شهر دیگری سفر میکند میگوید وقتی که با « چاک هنتوُرن»۲ رهبر تی پارتی در اوهایو در منزلش دیدار کرده است، به موش هائی بر می خورد که در اطاق نشیمن آقای هنتوُرن مشغول جست و خیز بوده و در جعبه ای که روی مبل های اطاق نشیمن وی بوده، بازی می کرده اند. آقای هنتوُرن به دقت از این که چگونه به بیماری این موشها رسیدگی کرده و به آنان قرص های آنتی بیوتیک داده و حتی در صورت لزوم موش ها را به بیمارستان مخصوص رسانده است؛ با وی سخن می گوید.

« بنظر میرسد که طرح بیمه بهداشتی اوباماست»!.

... و این صدای « بیل دوناهو»۳ خبرنگاری است که با وی ملاقات کرده است.

Katrina ۱

Chuck Henthorn ۲

Bill Donahue ۳

XS
SM
MD
LG