لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۶

انتخابات و دموکراسی در آمریکا- بخش چهل و پنجم


در بخش قبلی گفتیم بنظر میرسد که پرزیدنت اوباما پذیرفته است که اکثریت حزبی خود را حد اقل در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا از دست خواهد داد.

در هفته های گذشته برای نخستین بارهم دموکراتها و هم جمهوری خواهان از این خانه به آن خانه میرفتند تا مردم را به شرکت در دادن راًی پیش از موقع تشویق کنند. علاوه بر آن، دست اندر کاران در رهبری هر دو حزب با استفاده از تمام تکنولوژی های پیشرفته یا فرستادن پیام های خود از طرق مختلف از جمله « فیس بوک» راًی دهندگان طرفدار خود را تشویق به شرکت در انتخابات کرده اند.

بنظر می رسد تمام کسانی که برای دادن راًی ثبت نام کرده اند؛ لزوماً در آن شرکت نخواهند کرد و این مسئله به ویژه برای دموکراتها زیان آور خواهد بود.

نظر سنجی های اخیر نشان داده است که در صد کمتری از دموکراتها نسبت به جمهوری خواهان در دادن راًی شرکت می کنند و در حقیقت این جمهوری خواهان هستند که بر خلاف انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ میلادی، برای دادن راًی شوق و ذوق بیشتری دارند و نه دموکرات ها.

در همین حال، کاندیدائی که امکانات مالی بیشتری دارد یا از کمک های حزب خود در روزهای آخر می تواند بهره گیرد؛ احتمالاً از شانس بیشتری برخوردارست. برخی از کاندیداها در دو هفته پیش از روز برگزاری انتخابات میان دوره ای یا چند روز پیش از تاریخی که راًی گیری پیش از موقع شروع می شود؛ آگهی های تلویزیونی خود را پخش می کنند و آن هم نه یکبار بلکه چندین بار در روز.

... و گاه هر دو حزب، در پی تنها چند راًی اضافی برای پیروزی هستند.

بهمین سبب اگر نصف راًی دهندگان تا روز دوم نوامبر – یعنی روز برگزاری انتخابات – برای دادن راًی های خود صبر کنند؛ آنوقت ممکن است کسانی که متن آگهی های انتخاباتی تلویزیونی را ۲ هفته پیش از آن در صفحه تلویزیون دیده اند؛ همه را فراموش کنند. آگهی هائی که در فاصله ای نسبتاً دور از تاریخ برگزاری انتخابات استفاده میشود، کمتر می تواند ذهن راًی دهندگان را بخود مشغول کند؛ مثل آگهی هائی که رقیب را شایسته انتخاب ندانسته است.

«پل گروُنک» مدیر «مرکز اطلاعات راًی گیری پیش از موقع» می گوید یک ستاد انتخاباتی ممکن است با تمرکز زیاد بر رگبار آگهی های انتخاباتی برای راًی دهندگان پیش از موقع، خطری را برای خود بپذیرد.

وی می گوید آگهی های تبلیغاتی که نزدیک تر به روز برگزاری انتخابات پخش میشوند، بیشتر از آگهی هائی که در فاصله دورتری بروی صفحات تلویزیون میروند؛ قابل دسترسی برای کسانی است که تا روز دوم نوامبر راًی نمی دهند.

« پل گروُنک» دانشمند علوم سیاسی و مدیر «مرکز اطلاعات راًی گیری پیش از موعد مقرر» همچنین می گوید « یک ستاد انتخاباتی زیرک و با هوش تمام سلاح هایش را زود بکار نمی گیرد و آگهی های تبلیغاتی انتخاباتی اش را بر گروه هایی مانند سالمندان، ثروتمند ترها یا آنان که بیشتر ایده ئولوژیک هستند؛ متمرکز می کند».

XS
SM
MD
LG