لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۳

آمریکا: جمهوری اسلامی برای بازگشت به برجام، باید گام‌های بیشتری برای کاهش تنش بردارد


متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، نپذیرفتن ۳ کارشناس آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازرسی‌های لازم از تأسیسات مربوط به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را یکی از دلایلی ذکر می‌کند که به گفته او «ایران تا بازگشت مجدد به برجام راه طولانی در پیش دارد».

پاسخ میلر به پرسش خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا در رابطه با اشاره ناصر کنعانی، همتای ایرانی او به «بازگشت همه طرف‌ها به توافق برجام» بود.

روز دوشنبه، ۱۰ مهر ماه، کنعانی در کنفرانس خبری روز خود گفته بود جمهوری اسلامی خواهان تابعیت دوباره همه طرفین برجام است.

میلر، در کنفرانس خبری ۱۰ مهر ماه، با ذکر این که سیاست دولت بایدن تغییری نکرده و «متعهد به این است که ایران نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند»، دیپلماسی را کماکان روش مورد نظر خواند.

میلر البته پاسخ صریح به پرسش صدای آمریکا نداد که با این دیپلماسی آیا هدف احیای برجام است یا چیز دیگر. او گفت «ما هنوز ندیده‌ایم (جمهوری اسلامی) گامهایی را که از نظر ما برای کاهش تنش مهم هستند بردارد».

اظهارات شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، نیز از دولت بایدن پنهان نمانده است. او شنبه ۸ مهر ماه گفته بود «ما در قطب جنوب ملکیت داریم و برنامه این است که پرچم ایران را آن‌جا بالا ببریم و یک پایگاه دائمی برای کار مشترک نظامی و علمی احداث کنیم».

اما به گفتهء سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ماهیت فعالیتها در آن قاره یخی صرفاً مسالمت آمیز است. میلر یادآور شد که «قطب جنوب مأمن اکتشافات و تحقیقات علمی مسالمت آمیز است». او به پیمان ۱۳۳۷ قطب جنوب اشاره کرد که به روشنی برقراری پایگاه نظامی در آن منطقه از کره زمین را ممنوع کرده است.

میلر گفت «فعالیتهای نظامی جائی در آن منطقه منحصر بفرد ندارد، چه ایران بخواهد چنین اقدامی کند چه کشوری دیگر».

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین نظر برخی از اعضای کنگرهٔ آمریکا را که افرادی وفادار به جمهوری اسلامی در دولت آمریکا نفوذ کرده‌اند، رد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه هفته گذشته نیز در کنفرانس خبری و در پاسخ به صدای آمریکا درباره گزارش‌های منتشر شده از نفوذ یک شبکه از عوامل جمهوری اسلامی به محافل سیاسی غربی و دولت آمریکا، این گزارش را مربوط به ده سال قبل دانست و گفت: «بیشتر افراد نامبرده در این گزارش، دیگر مسئولیتی در دولت آمریکا ندارند و یک نفر از آنها که اکنون برای وزارت دفاع آمریکا کار می‌کند تحت یک بررسی پیشینه کامل برای دریافت مجوز امنیتی قرار گرفته است.»

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG