آمریکا، اوکراین و ناتو شرایط آتشبس پوتین را رد کردند. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در پایان نشست ناتو در بروکسل گفت: «پوتین اراضی اوکراین را به صورت غیرقانونی اشغال کرده و در موقعیتی نیست که به اوکراین دیکته کند که برای برقراری صلح چه کاری باید انجام دهد.»
رئیسجمهوری روسیه روز پنجشنبه، ۲۴ خرداد گفته بود در صورتی که کییف سرزمینهای مورد ادعای مسکو را تحویل دهد و از تلاش برای پیوستن به ناتو دست بردارد، حملات خود به اوکراین را متوقف خواهد کرد.
آقای آستین از پوتین خواست تا هماینک به جنگ پایان دهد و قلمروهای مستقل اوکراین را ترک کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین نیز گفت که پیشنهاد آتشبس پوتین «اولتیماتومی» است که نمیتوان به آن اعتماد کرد.
زلنسکی در گفتگو با شبکه خبری «اسکایتیجی ۲۴» ایتالیا در حاشیه اجلاس سران «جی ۷» گفت فکر نمیکند حتی اگر خواستههای پوتین برای آتشبس برآورده شود، او پیشرفتهای نظامی خود را متوقف کند.
میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهوری اوکراین نیز شرایط پوتین را «پوچ» خواند و گفت او در اصل از اوکراین میخواهد تا حاکمیت ژئوپلیتیکی خود را واگذار کند.
وزرای دفاع ناتو روز جمعه، ۲۵ خرداد طرح جدیدی را برای کمکهای امنیتی طولانی مدت و آموزش نظامی مطمئن به اوکراین تصویب کردند.
این طرح جدید، مکمل تلاشهای «گروه تماس دفاعی اوکراین» و یا «رامشتاین» خواهد بود که به رهبری آمریکا مقامات بیش از ۵۰ کشور را برای هماهنگ کردن تلاشهای جهانی در پشتیبانی از اوکراین، گردهم آورده است.
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست «گروه رامشتاین» در روز پنجشنبه، ۲۳ خرداد گفت که اوکراینیها توانستهاند «خطوط دفاعی» را حفظ کنند.»
سوئیس قرار است آخر این هفته میزبان نشست صلح اوکراین باشد که دستکم ۹۰ کشور و سازمان در آن شرکت خواهند کرد ولی روسیه در آن حضور ندارد.
پیشتر و در حاشیه نشست سران گروه هفت در ایتالیا، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین یک توافقنامه امنیتی دوجانبه ده ساله امضا کردند، که هدفش تقویت دفاع اوکراین در برابر روسیه و کمک به این کشور برای عضویت در ناتو است.
این توافق دولت ایالات متحده را به حمایت از اوکراین متعهد میکند، حتی اگر دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر آینده پیروز شود.
مقامات روسیه، از جمله پوتین، این توافق را «باطل و بی اعتبار» خواندند.
سران گروه متشکل از هفت اقتصاد ثروتمند جهان همچنین موافقت کردهاند که با استفاده از سود به دست آمده از داراییهای مسدود شده بانک مرکزی روسیه در خارج از آن کشور، وام ۵۰ میلیارد دلاری به اوکراین را پرداخت کنند.
همزمان با این تحولات و در حالی که روسیه در جبهه شرقی اوکراین در حال پیشروی است، اوکراین اعلام کرد که نیروهای روسیه روز جمعه، ۲۵ خرداد، منطقه «پوکروفسک» در شرق «دونتسک» را هدف قرار دادند که در این حملات شبانه دست کم شش نفر زخمی شدند.