اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، که برای شرکت در اجلاس سالانه رهبران کشورهای عضو «گروه هفت» به ایتالیا سفر کرده است، گفت: برنامههای این گروه برای حمایت مالی بیشتر از اوکراین نشان میدهد که کشورهای صنعتی ثروتمند بیش از دو سال پس از تهاجم روسیه به این کشور همچنان به تعهدات خود به این کشور پایبند هستند.
او با اشاره به سود حاصل از وجوه توقیف شده روسیه که بالغ بر ۳۰۰ میلیارد دلار است، گفت که اجرای این طرح، یک «گام بسیار سخت تاریخی» است.
به گفته آقای شولتس، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، انتظار داشت که حمایت بینالمللی از اوکراین به مرور زمان کاهش یابد اما روند فعالیتها خلاف این تصور را نشان میدهد.
صدراعظم آلمان همچنین بار دیگر بر تعهد آلمان در قبال اوکراین تأکید کرد و گفت: «این یک تعهد بسیار واضح و نشان دهنده این است که اوکراینیها باید از آن چه برای دفاع از استقلال و حاکمیت خود نیاز دارند، برخوردار باشند».
او این تعهد و وفاداری اروپا به اوکراین را یک پیام روشن به رئیس جمهوری روسیه دانست و گفت: پوتین نمیتواند به همین سادگی بنشیند وامیدوار باشد که مشکلات مالی در کشوری که از اوکراین حمایت میکند روزی به او اجازه خواهد داد که در این جنگ پیروز شود.
دولت آلمان به تازگی همزمان با سفر دو روزه ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، به برلین توافق نامه ای را با این کشور در حال جنگ امضا کرد.
سفر آقای زلنسکی بین روزهای ۲۲ و ۲۳ خرداد، تعهدات مالی و حمایتهای قابل توجهی از سوی آلمان را برای اوکراین در بر داشت، از توافقهایی همچون کمک مالی ۱.۹ میلیارد یورویی و تأمین یک هزار ژنراتور برق تا آزادسازی سود حاصل از داراییهای مسدود شده روسیه به نفع اوکراین.
با این حال، سفر ولودیمیر زلنسکی با مخالفت برخی از سیاستمداران آلمانی، به ویژه از رهبران حزب آلترناتیو مواجه شد. این حزب راست گرا آقای زلنسکی را به عنوان «رئیسجمهور متکدی» توصیف کرد.
علیرغم این مخالفتها، تعهدات آلمان در حمایت از توسعه مؤسسات اوکراینی و تلاش برای پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا نشاندهنده عزم سیاستمداران اوکراینی برای متحد کردن شرکای بینالمللی در جهت حمایت بیشتر و بهبود وضعیت کشورشان است.