لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۳

پرزیدنت ترامپ: به رغم درخواست‌ها، هیچ برنامه‌ای برای دیدار با حسن روحانی ندارم


ساعتی قبل از آغاز مجمع عمومی سازمان ملل، رئیس جمهوری ایالات متحده در توئیتی نوشت که برنامه ای برای دیدار با رئیس جمهوری ایران ندارد، اما شاید در آینده ملاقاتی برگزار شود.

پرزیدنت دونالد ترامپ روز سه شنبه ۳ مهر در توئیتر خود نوشت: «به رغم درخواست‌ها، من هیچ برنامه‌ای برای دیدار با حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران ندارم.»

وی افزود: «شاید روزی در آینده دیدار کنیم. من مطمئنم که او حتما مرد خوبی است.»

این اظهار نظر پرزیدنت ترامپ بعد از چند شایعه درباره ملاقات احتمالی رهبران ایران و آمریکا صورت می گیرد.

پیش از این، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه وقتی مورد سئوال گرفت که آیا پرزیدنت ترامپ با حسن روحانی دیدار می کند، گفته بود: رئيس جمهوری ایالات متحده برای دیدار با مقام های ایران در نیویورک آماده است، در صورتی که مقامات ایران آمادگی یک گفتگوی سازنده را داشته باشند. ما خواستار آن هستيم كه ايران بعنوان بزرگترين كشور حامى تروريسم، اقداماتش در اين زمينه را متوقف كند.

هشدار دوباره به ایران

اعضای بلندپایه سیاست خارجی دولت پرزیدنت ترامپ یک روز قبل از سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل، در سخنانی بر سیاست های او تاکید گذاشتند و گفتند که هدف از فشار بر جمهوری اسلامی ایران تغییر رفتار این کشور و توقف حمایت از تروریسم است.

مایک پمپئو وزیر خارجه، نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل و جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه ۲ مهر در نیویورک در یک نشست خبری شرکت کردند.

آقای پمپئو در این نشست به محورهای سخنان پرزیدنت ترامپ در سخنرانی روز سه شنبه اشاره کرد. او در بخشی از سخنانش به جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت ایران بزرگترین دولت حامی تروریسم در جهان است و هدف ما فشار بر تهران برای توقف این اقدامات است.

وزیر خارجه آمریکا افزود: ایالات متحده از همه کشورها می خواهد به ما بپیوندند تا مانع حمایت ایران از تروریسم شویم.

آقای بولتون درباره اظهارات رودی جولیانی وکیل شخصی پرزیدنت ترامپ درباره سرنگونی و تغییر رژیم ایران گفت آمریکا به دنبال این نیست و ما تنها می خواهیم جمهوری اسلامی ایران رفتار خود را تغییر دهد.

خروج از برجام

پرزیدنت ترامپ ۱۵ مرداد رسما خروج ایالات متحده را از توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ جمهوری اسلامی ایران با کشورهای پنج به علاوه یک موسوم به برجام را اعلام کرد. دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده، که از ابتدا مخالف توافق اتمی ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی و ایران بود، با این استدلال که تهران با ادامه برنامه موشکی و اقدامات بدخواهانه اش در خاورمیانه روح برجام را نقض می‌کند، هشتم ماه مه از آن خارج شد.

از ۱۵ مرداد ماه نیز کاخ سفید بخشی از تحریم های هسته ای ایران را که از زمان توافق برجام تعلیق شده بود، باز گرداند. با بازگشت بخش نخست تحریم‌ها، خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستدهای مالی جمهوری اسلامی ایران مشمول تحریم شد.

دولت ترامپ در نظر دارد در دور بعدی تحریم‌ها در ۴ نوامبر (برابر با ۱۳ آبان)، صادرات نفت و گاز، و داد و ستد مالی با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دهد.

دولت پرزیدنت ترامپ بارها اعلام کرده است که واشنگتن به دنبال تغییر رژیم در تهران نیست و هدف، تغییر رفتار حکومت ایران است. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز پس از اعلام خروج کاخ سفید از برجام، شروط ۱۲ گانه برای رسیدن به توافق جدید با تهران را اعلام کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG