لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۴

اشاره یک فرمانده سپاه پاسداران به هدایت نیروهای شورشی یمن علیه عربستان؛ گفتیم و نفتکش را زدند


ناصر شعبانی، معاون عملیات قرارگاه ثارالله تهران
ناصر شعبانی، معاون عملیات قرارگاه ثارالله تهران

با اینکه مقام های جمهوری اسلامی داشتن نقش در حمایت از گروه های تروریستی و شورشی منطقه را رد می کنند، اما به تازگی انتشار اظهارات یک مقام بالا رتبه سپاه پاسداران نشان می دهد این نهاد نظامی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در حمایت مستقیم و هدایت این گروه ها نقش دارد.

روز دوشنبه پرزیدنت دونالد ترامپ فرمان اجرایی جدیدی صادر کرد تا بخش نخست تحریم های هسته ای ایران بازگردد. آمریکا می گوید این دور از فشارها برای توقف ایران از بی ثبات سازی در منطقه خاورمیانه و حمایت از تروریسم است.

یک روز بعد از اقدام رئیس جمهوری آمریکا، خبرگزاری فارس که به سپاه نزدیک است، روز سه شنبه ۱۶ مرداد اظهارات ناصر شعبانی، معاون عملیات قرارگاه ثارالله تهران را منتشر کرد که در بخشی از سخنانش گفت: «به یمنی‌ها گفتیم دو نفتکش سعودی‌ها را بزنید و زدند.»

این بخش هر چند به سرعت حذف شد، اما تصاویری از آن روی اینترنت منتشر شد.

آنچه این فرمانده سپاه می گوید، اشاره به درگیری سوم مرداد است که عربستان اعلام کرد دو نفتکش بزرگ این کشور در دریای سرخ هدف حمله شورشیان حوثی قرار گرفت.

بعد از این اتفاق بود که مقام های عربستان و کمی بعد اسرائیل هشدار دادند که اگر جمهوری اسلامی ایران بخواهد با گروه های وابسته به خود مثل حوثی ها، تنگه باب المندب را مسدود کند، با یک ائتلاف بین المللی روبرو خواهد شد.

البته اظهارات این فرمانده سپاه، به حمایت از حوثی ها محدود نشد.

وب‌سایت اعتماد آنلاین بخش دیگری از اظهارات سرتیپ دوم ناصر شعبانی، معاون عملیات قرارگاه ثارالله تهران در شاندیز مشهد را منتشر کرد که او گفته، گروه‌هایی چون حزب الله لبنان و انصار الله یمن «عقبه» جمهوری اسلامی در منطقه هستند.

پرزیدنت ترامپ از زمان روی کار آمدن، ایران را به نقض برجام از طریق برنامه موشکی، بی ثبات سازی در منطقه و حمایت از گروه های تروریستی متهم کرده است.

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۳ شورای امنیت سازمان ملل که بعد از توافق هسته ای ایران موسوم به برجام تصویب شد، جمهوری اسلامی ایران از آزمایش موشکی با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. با این حال تهران دست به آزمایش موشکی زده است.

آمریکا با همراهی بریتانیا، فرانسه و آلمان، خواستار توقف این برنامه موشکی ایران هستند اما جمهوری اسلامی ایران می گوید این برنامه موشکی جنبه دفاعی دارد. با این حال، در یکسال اخیر، چند بار تجهیزات ساخت و تولید ایران در دست گروه های شورشی منطقه از جمله حوثی های یمن دیده شده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که توافق اتمی ایران معیوب است و به همین دلیل واشنگتن از آن خارج می‌شود.

خردادماه گذشته نیز وزیر خارجه ایالات متحده راهبرد و استراتژی جدید آمریکا در برابر ایران را شرح داد و ضمن اعلام فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی، اعلام کرد اگر ایران به ۱۲ شرط آمریکا عمل کند، می تواند با ایالات متحده توافق جدیدی داشته باشد.

بخشی از این شروط، دست برداشتن ایران از حمایت از گروه های شورشی و تروریستی در منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG