لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۴

اختصاصی؛ نیروی دریایی آمریکا: جمهوری اسلامی بی‌شک تهدید اصلی و عامل بی‌ثباتی در منطقه است


تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در بحرین
تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در بحرین

نیروی دریایی ایالات متحده، روز دوشنبه ۱۶ مرداد اعلام کرد که «بیش از ۳ هزار» نیروی نظامی آمریکایی با دو کشتی جنگی به عنوان بخشی از برنامه افزایش استقرار نیروها پس از توقیف نفتکش‌ها توسط ایران، وارد دریای سرخ شدند.

تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در بحرین، در گفت‌وگوی تلفنی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «حضور این نیروها، قدرت و انعطاف ویژه‌ای به ائتلاف امنیت دریانوردی می‌دهد.»

تیم هاوکینز در این گفت‌وگوی تلفنی و در مورد اهمیت حضور این نیروها گفت:« این حضور به طور خاص نشانه تعهد قدرتمند و استوار به امنیت دریانوردی در سرتاسر خاورمیانه است. ما در این منطقه‌ و برای دهه‌ها در کنار شرکا و متحدان خود فعالیت کرده‌ایم و به تضمین امنیت دریانوردی، فعالیت قانونی تجاری و بازرگانی متعهد بوده و خواهیم بود. این نیروهایی که در راه هستند، انعطاف و توانایی خیلی زیادی را در حالی مشغول به همکاری با شرکای بین‌المللی خود هستیم، به این فعالیت‌ها می‌دهند.»

سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا همچنین گفت: «افزایش آمادگی، از عوامل مهم برای بازدارندگی در مقابل فعالیت‌های برهم زننده جمهوری اسلامی ایران است. تیم هاوکینز گفت‌: «البته افزایش قدرت و انعطاف عملیاتی خیلی خوب است به ویژه در منطقه‌ای مانند خاورمیانه که آب‌هایی گسترده و دینامیک دارد. ما صحبت از پنج هزار مایل آب‌های اطراف شبه‌جزیره عرب می‌کنیم. نیروهای اضافی که به ما ملحق شده‌اند، به ما این توانایی را می‌دهند علیه فعالیت‌های برهم زننده قدرت بازدارندگی داشته باشیم و همچنین عاملی برای تنش‌زدایی در فعالیت‌های تنش‌زای ایران باشیم که باعث آزار و اذیت حرکت و فعالیت کشتی‌های تجاری و بازرگانی می‌شود که نمونه آن را همین چند وقت پیش دیدیم.»

او در مورد اصلی‌ترین تهدید‌های موجود در منطقه گفت: «تهدید شماره یک در منطقه بدون تردید جمهوری اسلامی ایران است. این تهدید در سه حوزه قرار می‌گیرد. اولی خطر فعالیت‌های هسته‌ای است که از راه‌های دیپلماتیک دنبال می‌شود. در حوزه فعالیت تسلیحاتی متعارف، پیشرفت و ساخت و انتقال موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز و فعالیت‌های پهپادی، حمله پهپادی به کشتی‌های تجاری و بازرگانی است. و سومین حوزه حمایت جمهوری اسلامی ایران از گروه‌های نیابتی و انتقال تسلیحات و فناوری تسلیحاتی است که آن را در یمن، سوریه و لبنان شاهد هستیم. این‌ها تهدیدهایی شاخص هستند که در کانون توجه ما و متحدان و شرکا برای پاسخ مناسب به آن قرار دارد.»

تیم هاوکینز در مورد این که آیا افزایش قدرت فعلی برای مقابله با تهدید ناشی از جمهوری اسلامی ایران کافی خواهد بود گفت: «نیرویی که وارد منطقه شده و با حضور گروه فعالیت ضربتی «یو اس‌اس بتان» (USS Bataan) و «یو اس‌اس کارتر هال» (USS Carter Hall) قدرت و انعطاف عملیاتی ویژه‌ای به حضور ما داده است، ولی این نیروها به تنهایی فعالیت نمی‌کنند و نیروی دریایی ایالات متحده در آب‌های خاورمیانه به تنهایی فعالیت ندارد. ما در کنار شرکای منطقه‌ای و متحدان بین‌المللی خود هستیم که تعهد جدی به امنیت دریانوردی و ثبات منطقه‌ای دارند.»

او در پاسخ به این پرسش که آیا دیگر متحدان ائتلاف امنیت دریانوردی هم نیروهای خود را افزایش خواهند داد یا خیر، گفت: «چیزی که می‌توانم بگویم این است که شرکای منطقه‌ای و متحدان جهانی ما در تمامی این راه و در حالی که تمرکز ما روی حل و فصل فعالیت‌های برهم‌زننده به ویژه در تنگه هرمز است، در کنار ما هستند. ما صحبت در مورد فعالیت‌ آن‌ها را به خودشان می‌سپاریم که بگویند حضورشان چگونه است و از طرف آن‌ها حرفی نمی‌زنیم.»

ایالات متحده، ماه گذشته نیز با هدف مقابله با توقیف کشتی‌ها توسط ایران در خلیج فارس، از استقرار یک ناوشکن و هواپیماهای جنگنده اف-۳۵ و اف-۱۶ به همراه گروه آمادگی آبی-خاکی/ واحد اعزامی دریایی به خاورمیانه، خبر داد. ارتش آمریکا می‌گوید: «جمهوری اسلامی ایران در دو سال گذشته، نزدیک به ۲۰ کشتی با پرچم‌های بین‌المللی را در منطقه یا توقیف کرده یا برای توقیف‌شان تلاش کرده است.»

نیروهای ائتلاف امنیت دریانوردی به رهبری آمریکا متشکل از ۳۸ کشور است.

XS
SM
MD
LG