ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پیشبینی میکند «آهنگ پیشرفت در مذاکرات هستهای با ایران در وین کندتر خواهد بود زیرا ما در مراحل نهایی مذاکراتی پیچیده هستیم.»
پرایس در کنفرانس خبری روز دوشنبه، ۲۵ بهمن، گفت: «در دوران نهایی هستیم تا ببینیم آیا بازگشت متقابل به تبعیت از برجام امکانپذیر است یا نه.»
به گفته او، آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، آلمان، بریتانیا، و اتحادیه اروپا همه میخواهند هر چه زودتر مذاکرات به نتیجه برسد، چرا که به زودی پیشرفتهای هستهای ایران دیگر مزایای توافق سال ۲۰۱۵ برجام را نخواهد داشت.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه در تماسی تلفنی با حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، گفت زمان آن رسیده است که با تمامی توان برای رسیدن به توافق تلاش شود؛ چرا که او اعتقاد دارد رسیدن به توافق امکانپذیر است.
امیرعبدالهیان در توییتی نوشت: «ما به هیچ وجه از خط قرمز خود که مبتنی بر منطق و واقعبینی است عقبنشینی نخواهیم کرد.» او منظور خود از خط قرمز را مشخص نکرد.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در کنفرانس خبری خود به تحریمها اشاره کرده بود. دولت بایدن از ابتدا گفته بود آماده است تمامی تحریمهای هستهای مندرج در برجام را لغو کند. یک مقام ارشد ایرانی به خبرگزاری رویترز گفته است دولت ابراهیم رئیسی خواستار آن است که تقریباً ۳۰۰ مورد تحریمهای دیگری که برجام آنها را در بر نمیگیرد، لغو شود.
وزیران امور خارجه روسیه و ایران نیز امروز در تماس تلفنی خود از پیشرفت ملموس در مذاکرات صحبت کردند. پیش از آن حسین امیرعبدالهیان در کنفرانس خبری مشترک با همتای ایرلندی خود گفته بود برای رسیدن به توافق عجله دارد و برای این امر، «امروز بهتر از فردا است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز با رد صحبتهایی که از پایان ماه فوریه به عنوان آخرین مهلت رسیدن به توافق مطرح میشوند، گفت که میشود همین فردا به توافق رسید. امیرعبداللهیان و خطیبزاده هر دو «غرب» را مسئول به درازا کشیدن مذاکرات دانستند.
یک دیپلمات غربی به خبرگزاری رویترز گفته است اگر همه به همین منوال پیش بروند توافق در اوائل مارس امکانپذیر است. یکی دیگر از مقامات ارشد ایران نیز که میگوید ۳۰ درصد از موضوعات دشوار همچنان باقی مانده است، از اوائل مارس به عنوان زمان احتمالی به نتیجه رسیدن گفتگوها یاد کرده است.