سازمان جوامع ایرانیان آمریکا در نشستی تحت عنوان «انتخابات ریاست جمهوری ایران؛ ادامه وضعیت کنونی یا تغییر؟» با دعوت از برخی از اعضای مجلس نمایندگان ایالات متحده و تعداد کارشناس از اندیشکده های آمریکا، به بررسی انتخاباتی که روز جمعه برگزار می شود، پرداخت.
خط مشترک گفته های مدعوین در این نشست: بر یک اصل استوار بود و آن اینکه نباید از نتیجه انتخابات روز جمعه انتظار تغییر ژرفی در سیاستهای ایران داشته باشیم.
نشست سازمان جوامع ایرانیان آمریکا روز سه شنبه در یکی از سالن های کنگره آمریکا برگزار کرد. در این نشست، دو عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا سخنرانی کردند.
تام گرت، یکی از نمایندگان ویرجینا در کنگره آمریکا، با تقدیر از برگزار کنندگان گفت که مردم ایران مردمی تحصیلکرده و شکیبا هستند، و این وظیفه آمریکاست که به خواسته های واقعی مردم ایران گوش فرا دهد.
وی گفت: «گر چه این نشست نمی تواند به عنوان اکسیری برای حل مساله که همان ایجاد ایرانی پیشرو است؛ عمل کند، اما نقطه آغاز است. بنابراین پاسخ به سوالی که در عنوان این نشست مطرح شده، متاسفانه باید بگویم که نباید انتظار تغییر ریشه ای در نتیجه انتخابات روز جمعه داشت.»
وی افزود: «معتقدم که با برگزاری چنین نشستی، و با اتکا به رهبران سازمان جوامع ایرانیان آمریکا، و با درسی که از تجربه تاریخی گرفتیم، و همکاری متحدین ما، جهان می تواند شاهد تبدیل شدن ایران به کشوری با نشاط، چند صدایی، دموکراتیک پیشرفته و بی جنگ و خونریزی باشد.»
در این نشست همچنین مایک کافمن، یکی از نمایندگان کلورادو در کنگره از نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران انتقاد کرد.
وی گفت: «ما اینجا برای ترویج ارزشهای دموکراتیک در ایران جمع شده ایم. آنچه در ایران می گذرد یک تراژدی است، زیرا که هر نامزد باید از فرآیند بررسی توسط رهبران مذهبی ایران بگذرد. آمریکا خواستار بهترین وضعیت برای مردم ایران است، بنابراین ما در کنگره در همین مسیر حرکت خواهیم کرد.»
مجید صادقپور، دبیر سیاسی سازمان جوامع ایرانیان آمریکا، که میزبان این نشست بود نیز گفت که پیام این به مردم ایران، تحریم سراسری انتخابات ریاست جمهوری در ایران است.
وی در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا، توضیح داد که این انتخابات، برپایه گزینش واقعی بین نامزدان مستقل نیست.
صادقپور گفت: «به نظر ما این انتخابات یک انتخابات تشکیلاتی است. این دو نامزد سعی دارند خود را آدمهای جدید و رو به دموکراسی نشان دهند اما آنها چپاولگران قبلی رژیم هستند و دو روی یک سکه. واقعا نمایشی است برای رژیم آخوندی که یک نفر دیگر مثل قبل جلو بیاورد که کارها، جنایتها و چپاولها قدیمی خودشان را ادامه دهند.»
دبیر سیاسی سازمان جوامع ایرانیان آمریکا افزود: «روحانی که سابقه اش مشخص است. رئیسی هم می دانید قتل عام های ۲۷ سال قبل را که مردم ایران به آن اشراف دارند، در آن دست داشته است. به همین دلیل، هر دو نفرشان دو روی یک سکه هستند. نماینده رژیم حاکم در ایران هستند و نماینده مردم ایران نبوده، و نخواهند بود و نمی توانند چهره جدیدی و ایرانی دموکراتی بوجود آورند.»
در این نشست، چند تن از کارشناسان مسائل ایران نیز درباره انتخابات در ایران سخنرانی کرده و آنرا فرآیندی غیر دموکراتیک خواندند.