لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۷

ایران در گزارش تازه جامعه اطلاعاتی آمریکا - بخش چهارم: سیاست داخلی، نوسازی نظامی


دن کوتس مدیر «اطلاعات ملی» آمریکا
دن کوتس مدیر «اطلاعات ملی» آمریکا

مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده می گوید «تندروهای رژیم در به چالش کشیدن رقبای میانه رو جسارت بیشتری نشان خواهند داد و این کار را با تضعیف تلاش های آن ها برای اصلاحات داخلی و فشار در راستای اتخاذ موضع تخاصمی تر در برابر ایالات متحده و متحدانش انجام می دهند». دن کوتس معتقد است «حسن روحانی، رئیس جمهوری میانه رو، با اتخاذ موضع خصمانه تر در برابر واشنگتن مورد تمجید تندروها قرار گرفته است، اما کماکان برای رسیدگی به نارضایی عمومی جاری مشکل خواهد داشت».

دن کوتس، مدیر «اطلاعات ملی» آمریکا، روز سه شنبه ۲۹ ژانویه ۲۰۱۹، گزارش سالانه جامعه اطلاعاتی را به کمیته اطلاعات سنای ایالات متحده، ارائه داد.

سیاست داخلی

اعتراضات سراسری که عمدتا بر شکایات اقتصادی تمرکز دارد، همچنان توجه ها را به ضرورت اصلاحات اقتصادی عمده و انتظارات بی پاسخ مانده بیشتر ایرانی ها جلب کرده است. ما انتظار ناآرامی های بیشتری را در ماه های پیش رو داریم، اگر چه اعتراضات همچنان هماهنگ نشده و بدون رهبری مرکزی یا حمایت عمده گروه های بزرگ قومی و سیاسی خواهد بود. ارزیابی ما این است که تهران آماده اتخاذ تدابیر امنیتی شدیدتری در واکنش به تجدید اعتراضات است، هر چند استفاده از نیروهای غیرمهلک را ترجیح می دهد.

با توجه به فساد فراگیر، بخش بانکی ضعیف و شرایط تجاری که مشوق سرمایه گذاری خارجی و تجارت نیست، قابلیت حسن روحانی در اصلاح اقتصادی همچنان محدود است.

نوسازی نظامی و رفتار

ایران به ساخت قابلیت های نظامی که نیروهای آمریکا و متحدان آمریکا در منطقه را تهدید می کند، ادامه می دهد. ایران همچنین ممکن است موجب مزاحمت بیشتر برای ناوگان جنگی آمریکا و متحدان و شناورهای بازرگانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و خلیج عمان شود.

ایران به ساخت، توسعه و استقرار طیفی از قابلیت های نظامی ادامه می دهد که امکان هدف گرفتن مواضع نظامی آمریکا و متحدانش در منطقه و از هم گسیختن ترافیک در تنگه هرمز را فراهم می کند. این سیستم ها شامل موشک های بالیستیک، قایق های انتحاری، مین های دریایی، زیردریایی، اژدر، پهبادهای مسلح، موشک های کروز ضد کشتی و زمینی، موشک های بالیستیک ضد کشتی و دفاع هوایی است. ایران بزرگترین زرادخانه موشکی در خاورمیانه را دارد و می تواند اهدافی در ۲ هزار کیلومتری مرز ایران را هدف قرار دهد. سیستم موشکی «اس ای ۲۰ سی سم» که روسیه در سال ۲۰۱۶ به ایران تحویل داد، پیشرفته ترین سیستم دفاع هوایی دوربرد است. ایران همچنین موشک های میان برد «سم» را در داخل تولید می کند و موشک های میان برد «سم» را در دست ساخت دارد.

ایران در سپتامبر ۲۰۱۸، گروه های کرد در عراق و داعش در سوریه را با موشک های بالیستیک در واکنش به حملاتی درون ایران هدف گرفت. این حملات نمایش افزایش دقت موشک های ایران و همچنین قابلیت ایران در استفاده از پهباد به طور همزمان با موشک های بالیستیک بود.

ارزیابی ما این است که تعامل غیرحرفه ای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با کشتی های آمریکا در خلیج فارس که طی سال گذشته فروکش کرده بود، ممکن است اگر ایران در پی نمایش قدرت در واکنش به فشارهای آمریکا باشد، دوباره از سر گرفته شود. بیشتر تعامل های سپاه با ناوگان آمریکا حرفه ای است، اما در سال های اخیر نیروی دریایی سپاه ناوگان ایالات متحده در خلیج فارس را به چالش کشیده و در نزدیکی ناوهای هواپیمابر آمریکا پهباد به پرواز درآورده است. از این گذشته، رهبران ایران از ماه ژوییه تهدید کرده اند در واکنش به تحریم های آمریکا علیه صادرات نفت ایران تنگه هرمز را می بندند.

این گزارش بر مبنای اطلاعات گردآوری شده تا ۱۷ ژانویه ۲۰۱۹ تهیه شده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG