لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۹

سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون دلاری آمریکا برای رساندن واکسن به کشورهای نیازمند


در پی شیوع گونه جدید «امیکرون» در کشورهای مختلف، دولت آمریکا از سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون دلاری در یک برنامه جدید برای کمک به کشورها در تسریع واکسیناسیون کرونا خبر داد.

آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که برنامه موسوم به «دسترسی جهانی به واکسن»، هماهنگی بین‌المللی را افزایش خواهد داد تا کشورها بتوانند آسان‌تر بر موانع دسترسی به واکسن غلبه کنند.

در این بیانیه آمده است که تمرکز این برنامه در آغاز کشورهای آفریقایی خواهد بود.

این آژانس گفت که سه چهارم این پول صرف واکسیناسیون در مناطق دور افتاده و کمک به کشورها در سیاست‌گذاری واکسن و تقویت تأمین زنجیره واکسن خواهد شد.

این آژانس همچنین افزوده است که بقیه پول به کمک به مناطقی که موارد ابتلا به کرونا در آنجا افزایش یافته است و همچنین برای کمک به کشورها در تولید واکسن به صورت بومی استفاده خواهد شد.

این مبلغ، علاوه بر اعطای ۱.۳ میلیارد دلاری است که آمریکا پیشتر متعهد شده بود.

به گزارش نیویورک تایمز، برنامه «ابتکار برای دسترسی جهانی به واکسن» در‌ حالی راه‌اندازی می‌شود که برنامه چند میلیارد دلاری کوواکس سازمان بهداشت جهانی به هدف خود در توزیع واکسن در میان کشورهای فقیر دست نیافته است.

مقامات دولت بایدن می‌گویند چندین کشور آفریقایی، به ویژه آفریقای جنوبی از دریافت واکسن‌های اهدایی خودداری می کنند چرا که عرضه آنها - تا حدودی به دلیل تردید در واکسیناسیون- از تقاضا فرار رفته است.

نیویورک تایمز می‌نویسد بسیاری از کارشناسان معتقدند یکی از دلایل خودداری کشورها از دریافت واکسن، عدم داشتن زیرساخت‌های موجود برای توزیع دزها است.

واکسیناسیون گسترده جهانی تنها راه مقابله با جهش‌های بیشتر در ویروس کرونا و پایان دادن به همه‌گیری است.

مجله «نیچر» گزارش داده است که تنها ۶ درصد از مردم در کشورهای کم‌درآمد یک دز واکسن دریافت کرده‌اند.

این مجله همچنین نوشته است که دولت‌های اهداکننده واکسن در حالی که وعده اهدای واکسن به برنامه کوواکس را می‌دهند، مذاکرات موازی با شرکت‌ها انجام می‌دهند و‌ بیشتر از تقاضا، واکسن برای خود سفارش می‌دهند.

از همین رو، کوواکس که قرار بود ۲ میلیارد دز واکسن تا پایان امسال فراهم کند، تا ماه ژوئیه توانست تنها ۹۵ میلیون دز واکسن به کشورها ارسال کند.

کارشناسان می‌گویند در صورتی که کشورهای ثروتمند برای رساندن واکسن به دیگر نقاط دنیا سریع و قاطع اقدام نکنند، همه‌گیری کرونا که تصور می‌شد تا سال ۲۰۲۲ به پایان برسد ممکن است تا سال ۲۰۲۴ ادامه پیدا کند.

XS
SM
MD
LG