لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۶

کشورهای «گروه ۲۰» برابری واکسیناسیون در جهان را در رم به بحث می‌گذارند


رسیدگی به شکاف در میزان واکسیناسیون میان کشورهای ثروتمند و فقیر، و ایجاد برابری در دسترسی به واکسن، یکی از موضوعات مهم مورد بحث در نشست سران کشورهای عضو «گروه ۲۰» در رم خواهد بود که از روز شنبه آغاز می‌شود.

این اولین گردهم‌آیی رو در روی رهبران کشورهای گروه ۲۰ از سال ۲۰۱۹ به این سو است.

کاخ سفید اعلام کرده که از ۱.۱ میلیارد دز واکسنی که ایالات متحده وعده داده به کشورهای دیگر اهدا کند، نزدیک به ۲۰۰ میلیون دز واکسن کرونا به بیش از ۱۰۰ کشور جهان ارسال کرده است.

با این حال، فعالان سلامت می گویند که این رقم کافی نیست. مطالعات شرکت تحلیلی علمی «ایر فینیتی» نشان داده است که سرانه واکسن دریافتی کشورهای گروه ۲۰، پانزده برابر بیشتر از کشورهای جنوب صحرای بزرگ آفریقا است.

رهبران جهان به همکاری با یکدیگر در این رابطه متعهد شده‌اند. در ماه سپتامبر، وزیران کشورهای عضو گروه ۲۰، «پیمان رم» را امضا کردند تا به سازمان بهداشت جهانی برای واکسینه کردن ۴۰ درصد از جمعیت جهان تا سال ۲۰۲۱ کمک کنند.

اما منتقدان می‌گویند این سند تعهد خاصی به همراه ندارد. فعالان سلامت از کشورهای گروه ۲۰ می‌خواهند تا در مورد تعهد به برابری در واکسیناسیون وعده‌های ملموس بدهند و سخاوتمندانه عمل کنند.

گزارش جدید گروه مبارزه با فقر «وان» نشان می‌دهد از بیش از ۶۵۷ میلیون دز واکسن وعده داده شده توسط کشورهای گروه ۲۰، حدود ۴۴ درصد تحویل داده شده است.

تام هارت، مدیرعامل موقت این سازمان به بخش انگلیسی صدای آمریکا گفت که این به اندازه کافی سریع نیست. او می‌گوید با این سرعت، بیش از یک دهه طول می کشد تا کشورهای کم درآمد به هدف واکسیناسیون ۷۰ درصد از جمعیت خود دست پیدا کند.

ناتالی ارنولت، سرپرست کارزار کمپین دسترسی سازمان پزشکان بدون مرز، می‌گوید ایالات متحده آمریکا می تواند بسیار بیشتر از وعده اهدای واکسن کمک کند.

او در گفت وگو با صدای آمریکا گفت واشنگتن می‌تواند در تعامل با شرکت‌های داروسازی برای به اشتراک گذاشتن فن‌آوری فعال‌تر باشد.

کاخ سفید از تمامی اعضای سازمان تجارت جهانی خواسته است تا از معافیت مالکیت معنوی برای واکسن‌های کووید -۱۹ حمایت کنند.

مخالفان لغو حق مالکیت معنوی واکسن کرونا، اغلب تولیدکننده‌های دارو هستند. آنها معتقدند چشم‌پوشی از حق ثبت اختراع ممکن است «زنجیره شکننده» تأمین واکسن را مختل کند و بهتر است کشورهای ثروتمند در سهیم شدن واکسن با کشورهای در حال توسعه سخاوتمندانه‌تر عمل کنند.

XS
SM
MD
LG