لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۲

بایدن میزبان ویدودو؛ اندونزی خواهان ارتقای روابط با آمریکا به سطح «مشارکت راهبردی جامع» است


روسای جمهوری ایالات متحده و اندونزی در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در بالی. ۱۶ نوامبر ۲۰۲۲
روسای جمهوری ایالات متحده و اندونزی در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در بالی. ۱۶ نوامبر ۲۰۲۲

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، قرار است بعدازظهر دوشنبه ۲۲ آبان در دیدار با جوکو ویدودو، رئیس‌جمهوری اندونزی، در کاخ سفید دیدگاه‌های جهان اسلام را درباره جنگ غزه از زبان رهبر بزرگترین کشور مسلمان‌نشین جهان بشنود.

به گزارش صدای آمریکا، هدف ویدودو از سفر به واشینگتن ارتقای روابط دیپلماتیک کشورش با آمریکا به سطح «مشارکت راهبردی جامع» است که بالاترین سطح در روابط دیپلماتیک ایالات متحده است.

بنا به این گزارش، دیدگاه رهبران دو کشور در مورد جنگ حماس بسیار متفاوت است. در حالی که موضع دولت بایدن حمایت بی‌دریغ از اسرائیل است، ویدودو خواستار آتش‌بس فوری در غزه است و از کمیسیون سازمان ملل حمایت می‌کند که در حال جمع‌آوری شواهدی از جنایات جنگی است که گفته می‌شود هر دو طرف در پی حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل مرتکب شده‌اند.

شبه‌نظامیان حماس مورد حمایت مالی و نظامی جمهوری اسلامی در ۷ اکتبر (۱۵ مهر) اسرائیل را هدف حملات موشکی قرار دادند که دستکم ۱۲۰۰ کشته بر جای گذاشت و با هجوم به مناطق جنوبی اسرائیل حدود ۲۴۰ نفر از جمله، کودکان، زنان و سالمندان را گروگان گرفتند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی طبقه‌بندی کرده‌اند.

ویدودو پس از نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی در عربستان سعودی با بایدن دیدار می‌کند.

بیانیه نشست این سازمان، متشکل از ۵۷ کشور عمدتاً مسلمان‌نشین توجیه اسرائیل در مورد اقداماتش در غزه به عنوان دفاع از خود را رد کرد و خواستار پایان فوری جنگ شد.

ویدودو عصر یکشنبه در بیانیه‌ای گفت که قطعنامه‌های اجلاس را به بایدن تحویل خواهد داد.

یک مقام ارشد دولت بایدن روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری به صدای آمریکا گفت، بایدن «با دقت به آنچه ویدودو در نشست سازمان همکاری اسلامی شنیده و دیدگاه‌های او در رابطه با بحث‌هایی که اخیرا در عربستان سعودی و با دیگر رهبران عرب و خاورمیانه انجام داده است، گوش خواهد داد.»

آمریکا با درخواست اندونزی و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی مبنی بر آتش‌بس فوری مخالف است و آن را فقط به نفع حماس می‌داند.

بنا به این گزارش، گرچه اندونزی یک بازیگر منطقه‌ای مانند مصر، اردن یا قطر با نقش کلیدی در تحقق اهداف آنی، مانند تامین امنیت آزادی گروگان‌ها و ایجاد کریدورهای بشردوستانه در غزه نیست، اما دولت بایدن در پی یافتن یک نقطه همگرایی با جاکارتا است.

به گزارش صدای آمریکا، نقش اندونزی به عنوان بزرگترین کشور مسلمان‌نشین، در برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت واشینگتن برای حل و فصل تنش جاری و تلاش برای مسیری به سوی صلح تأثیرگذار است.

این مقام دولت بایدن به صدای آمریکا گفت: «فقط صلح، راه حل دو کشوری، تامین منابع حیاتی برای بازسازی و امید بخشیدن به زندگی‌های از هم پاشیده شده ضروری است. من فکر می‌کنم اینها زمینه‌هایی هستند که ما مشتاقانه منتظر همکاری نزدیک با اندونزی برای ایفای نقش اصلی این کشور هستیم.»

یک مقام دولت بایدن که نخواست نامش اعلام شود به رویترز گفت انتظار می‌رود بایدن و ویدودو برای همکاری در زمینه‌های دفاعی، از جمله، امنیت سایبری، فضا، رزمایش‌های ترکیبی و مقابله با تهدیدهای هسته‌ای موافقت کنند.

XS
SM
MD
LG