آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۱۹ مهر، ایالات متحده را برای انجام سفر به اسرائیل و اردن ترک کرد.
به گزارش وزارت امور خارجه ایالات متحده، آقای بلینکن بین روزهای ۱۹ تا ۲۱ مهر از اسرائیل و اردن دیدار میکند و با مقامات ارشد این کشورها گفتگو خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، وزیر امور خارجه آمریکا در اسرائیل دوباره تسلیت خود را برای «قربانیان حملات تروریستی» ابراز خواهد داشت و این حملات را با شدیدترین لحن محکوم خواهد کرد.
به گزارش وزارت امور خارجه ایالات متحده، او همچنین بر همبستگی آمریکا با دولت و مردم اسرائیل تاکید خواهد کرد.
این گزارش حاکی از آن است که آنتونی بلینکن همچنین در مورد انجام دادن اقداماتی برای تقویت امنیت اسرائیل و تاکید بر حمایت بیدریغ ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع از خود صحبت خواهد کرد.
در این ارتباط، خبرگزاری رویترز نوشت: وزیر امور خارجه آمریکا با این هدف به خاورمیانه رفت تا از بروز جنگ گستردهتر در خاورمیانه جلوگیری کند.
به نوشته رویترز، آقای بلینکن همچنین برای نشان دادن همبستگی آمریکا با اسرائیل، نزدیکترین متحد خود در خاورمیانه، قرار است با مقامات ارشد اسرائیلی، و احتمالا با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این کشور، در مورد افزایش حمایت نظامی بیشتر آمریکا از اسرائيل دیدار و گفتگو کند.
یکی از اولویتهای آنتونی بلینکن، انتقال پیام بازدارندگی است که به طور ویژه، مخاطب آن رهبران جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی آنها، مانند حزبالله لبنان است.
بر اساس این گزارش، او همچنین با متحدان منطقهای ایالات متحده برای آزادی بیش از ۱۰۰ گروگانی که در اختیار حماس است، تلاش خواهد کرد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز سهشنبه ۱۸ مهر، گفت که در حمله روز شنبه ۱۵ مهر حماس، دستکم ۱۴ شهروند آمریکایی کشته شدند. اما خبرنگاران شبکههای مختلف خبری آمریکایی روز چهارشنبه در آمار تازهای از قول یک سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا میگویند در حمله حماس به اسرائيل ۲۲ آمریکایی کشته شدهاند.
در پی حمله حماس که از حمایتهای مالی و نظامی جمهوری اسلامی برخوردار است، بیش از ۱۲۰۰ تن، از جمله شماری از اتباع دیگر کشورها کشته و بیش از ۲۷۰۰ تن زخمی شدهاند.
آقای بایدن گفت که حماس، شماری از اتباع آمریکا را در حمله به اسرائيل به گروگان گرفته و با خود به غزه برده است.
سفر آنتونی بلینکن در شرایطی آغاز شد که مقدمات تشکیل یک دولت وحدت ملی در اسرائیل فراهم شده است.
رویترز نوشت که همزمان با این تحولات، اسرائیل برای حمله احتمالی زمینی آماده میشود و این در شرایطی است که در روزهای گذشته، با حملات هوایی تلافیجویانه خود بیش از یک هزار تن را در غزه که تحت حاکمیت حماس است، کشته شده است.
اسرائيل با اعلام اینکه به اهدافی حمله میکند که متعلق به حماس هستند، این گروه شبهنظامی را متهم میکند که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند تا باعث فشار جهانی روی توقف عملیات اسرائیل شود.
در این حال، حماس تهدید به اعدام گروگانهای خود در صورت کشته شدن غیر نظامیان فلسطینی کرده است.
لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه در آمریکا، روز چهارشنبه در گفتگو با شبکه سیانان تاکید کرد که اگر حماس پس از حمله اسرائيل، گروگانهای خود را بکشد و یا حزبالله لبنان جبهه دومی با اسرائيل ایجاد کند، آمریکا باید به تاسیسات نفت در ایران حمله کند.
مقامات آمریکایی میگویند شواهدی از دخالت مستقیم جمهوری اسلامی در حمله حماس ندارند. علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنانی با اینکه گفت حکومتش در حمله غافلگیرکننده حماس دست نداشته است، از اقدامات این گروه در کشتار وسیع غیرنظامیان دفاع کرد.