رسانههای وابسته به گروه شبهنظامی حماس روز چهارشنبه ۱۹ مهر، گزارش دادند که پس از توقف فعالیت تنها نیروگاه برق نوار غزه، این منطقه محاصره شده فلسطینی در خاموشی فرو رفته است.
در این ارتباط هم جلال اسماعیل، رئیس اداره برق غزه، به شبکه خبری «سیانان» گفت: نیروگاه غزه پس از تمام شدن سوخت، کار خود را متوقف کرد و افزود: «غزه در حال حاضر بدون برق است.»
او اشاره کرد که مردم غزه همچنان میتوانند از ژنراتورهای برق استفاده کنند، اما با محاصره غزه، سوخت مورد نیاز ژنراتورها هم رو به اتمام است.
در همین حال، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از دو منبع امنیتی مصر نوشت که قاهره در مورد ارائه کمکهای بشر دوستانه به نوار غزه پس از برقراری آتشبس محدود، با ایالات متحده و سایر کشورها گفتگو کرده است.
این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، به این خبرگزاری گفتند که این کمکها از طریق گذرگاه مرزی «رفح» بین غزه و شبهجزیره سینا مصر ارسال خواهد شد.
حماس که تحت حمایتهای مالی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی قرار دارد، روز شنبه ۱۵ مهر، به اسرائیل حمله کرد. این حمله بیش از ۱۲۰۰ کشته و بیش از ۲۲۰۰ زخمی بر جای گذاشته است. در عین حال، شبهنظامیان حماس بیش از یکصد تن از غیرنظامیان و نظامیان اسرائیلی و همچنین شماری از اتباع دیگر کشورها را به گروگان گرفتهاند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز سهشنبه ۱۸ مهر در کنفرانس خبری خود در کاخ سفید تاکید کرد: «براساس اطلاعات ما، دستکم ۲۰ شهروند آمریکایی پس از حملات حماس به اسرائیل، ناپدید شدهاند اما هنوز مشخص نیست چند تن از آنها به عنوان گروگان در دست حماس هستند، ضمن آن که مفقود شدن این نفرات الزاما به معنای به گروگان گرفته شدن آنها نیست.»