محسن میلانی میگوید که با وجود این که چند دهه است سیاست آمریکا را تدریس میکند اما تاکنون با "پدیدهای" مثل دونالد ترامپ مواجه نشده و بعید میداند که جمهوریخواهان بتوانند او را کنار بزنند.
محسن میلانی، مدیر مرکز مطالعات دیپلماسی و استراتژی دانشگاه فلوریدای جنوبی به صدای آمریکا گفت که با حضور آقای ترامپ، سطح بحث در مناظره پنجشنبه شب داوطلبان جمهوریخواه برای انتخابات ریاست جمهوری به نحو بیسابقهای پایین آمد و صحنه دعواهای شخصی شد.
او با اشاره به اعتراضات چهرههای سرشناس حزب جمهوریخواه نسبت به مواضع آقای ترامپ، عنوان کرد که به طور کلی حذف ترامپ از رقابت جمهوریخواهان غیرممکن نیست اما به ویژه اگر دونالد ترامپ در ایالت فلوریدا هم به پیروزی برسد، حذف او بسیار دشوار خواهد بود.
این استاد دانشگاه چهار دلیل را در ظهور و بروز "پدیده ترامپ" مؤثر میداند؛ یکی جنگ داخلی جمهوریخواهان، دوم نمایندگی کردن نوعی از ملیگرایی، سوم اعتقاد برخی به ضعیف بودن باراک اوباما و تمایل به یک رئیس جمهوری مقتدر و در آخر تمایل ناراضیان از وضعیت اقتصادی به وعدههای اقتصادی ترامپ.
آقای میلانی تشبیه ترامپ و احمدینژاد از سوی رابرت تیت خبرنگار روزنامه تلگراف را نادرست دانست و گفت شباهتی بین این دو نمیبیند. ضمن این که این مقایسه کمکی به فهم درست "پدیده ترامپ" نخواهد کرد.
به تازگی گروهی ۶۰ نفره از کارشناسان کهنه کار سیاست خارجی آمریکا نامهای خطاب به دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، منتشر کرده و گفتهاند که رویه او باعث کاهش امنیت آمریکا و تنزل جایگاه این کشور در عرصه بینالمللی خواهد شد.
همچنین میت رامنی نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات سال ۲۰۱۲، روز پنجشنبه هشدار داد، اگر ترامپ به عنوان نامزد جمهوریخواهان در انتخابات نوامبر امسال برگزیده شود، چشمانداز آیندهای امن برای آمریکا بسیار کم خواهد شد.