یک هیات دادگاه تجدیدنظر فدرال واقع منطقه ۹ آمریکا عصر دوشنبه در شهر سیاتل تشکیل جلسه داد تا استدلال ها در مورد گستره فرمان ممنوعیت مسافرتی پرزیدنت ترامپ را بررسی کند. قرار است این دادگاه درباره این تصمیم بگیرد که سفر پدربزرگ و مادربزرگ ها نیز از فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ استثنا شود یا خیر.
در این جلسه استدلال های وکلای دولت پرزیدنت ترامپ از یک سو و استدلا ل های وکلای ایالت هاوایی مورد ارزیابی قرار گرفت.
وزارت خارجه آمریکا پیشتر در راستای فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ، دستورالعملی صادر کرده بود که بر مبنای آن متقاضیان ویزا از شش کشور مسلمان از جمله ایران باید رابطه نزدیک خویشاوندی با فردی در آمریکا را ثابت کنند. این رابطه شامل والدین، فرزند، همسر، داماد و عروس، و یا خواهر و برادر می شود.
با این حال تیرماه امسال دریک واتسون، قاضی فدرال شهر هونولولو در ایالت هاوایی حکمی صادر کرد که می گوید مادربزرگ ها و پدربزرگ ها هم باید خویشاوند نزدیک محسوب شوند. دولت با این نظر موافق نیست.
روز دوشنبه در سیاتل، سه قاضی دادگاه تجدید نظر در همین زمینه تشکیل جلسه دادند. در این جلسه رونالد گولد، یکی از سه قاضی دادگاه از هشیم موپان، وکیل وزارت دادگستری پرسید: «دولت از کجا می داند پدربزرگ، مادر بزرگ ، عمه و خاله یک کودک در آمریکا خویشاوندان نزدیک او نیستند؟»
وکیل وزرات دادگستری تایید کرد که بسیاری از مردم ممکن است پدر بزرگ و مادر بزرگ را «خویشاوند نزدیک» بدانند اما محدود کردن تعریف خویشاوند نزدیک می تواند به دولت در مدیریت کردن قانون ممنوعیت مهاجرتی کمک کند.
قرار است سه قاضی این دادگاه نظر خود در مورد این محدودیت را بعدا اعلام کنند.
فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ که پیشتر با رای قضات فدرال تعلیق شده بود، از سوی دیوانعالی به این شرط اجرایی شد که افراد مرتبط به فامیل درجه یک بتوانند به آمریکا سفر کنند اما در همان نظر دیوان عالی، سایر اعضای خانواده از جمله پدر و مادر بزرگ و دیگر خویشاوندان مثل عمو و عمه و خاله و دایی شامل نمی شدند.
دولت ترامپ می گوید محدودیت های اعمال شده برای ایجاد امنیت برای شهروندان آمریکایی است.
براساس فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ صدور ویزا برای شهروندان ایران، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن محدود شده بود.