هیلاری کلینتون نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده از حزب دموکرات، از توافق هستهای جامعه جهانی با ایران دفاع کرد و درباره تاثیر بالقوه رد آن بر موضع آمریکا در جهان هشدار داد.
به گزارش روزنامه لس آنجلس تایمز، خانم کلینتون روز دوشنبه در بخشی از کمپین انتخاباتی خود در منچستر گفت «اروپاییها، روسها، چینیها خواهند گفت ما همراه با آمریکاییها ایستادیم، همراه با آمریکاییها توافق کردیم و آن را تدوین کردیم؛ حالا به نظر میرسد رئیس جمهوری آنها (آمریکا) نمیتواند سیاست خارجی را تعیین کند.»
در حالی که جمهوریخواهان آمریکا هشدار میدهند توافق جامع اتمی وین میتواند راه ایران به سوی سلاح هستهای را هموار کند، هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین دولت باراک اوباما رئیس جمهوری دموکرات ایالات متحده یادآور شد که چگونه ایران توانست برنامه اتمی خود را در دوره دولت جمهوریخواه پیش ببرد.
به گفته خانم کلینتون «وقتی جرج بوش رئیس جمهوری بود، ایرانیها بر چرخه سوخت اتمی مسلط شدند.همچنین تاسیسات پنهانی ساختند و آنها را با سانتریفیوژ پر کردند، و در صدد برآمدند اورانیوم با غنای بالا به اندازهای که برای ساختن بمب کافی باشد، البته در صورتی که بخواهند، تهیه کنند. این چیزی است که ما به ارث بردیم.»
لس آنجلس تایمز در ادامه این گزارش مینویسد حمایت هیلاری کلینتون از توافق اتمی ایران در زمان مهمی برای دولت اوباما صورت میگیرد که مخالفان با به راه انداختن یک کمپین چندین میلیون دلاری سعی دارند اعضای دموکرات کنگره را برای رد آن تحت فشار قرار دهند.
خانم کلینتون با بیان این که به این دلیل وارد جزئیات شده است که در هفته های آینده حرفهای زیادی در باره توافق شنیده خواهد شد، افزود « اگر انتظار داریم که قادر باشیم مسائل دشوار را با بقیه جهانی که از ما حمایت میکند حل کنیم، مجبور هستیم دیپلماسی را دنبال کنیم.»
وی افزود «من برای ترغیب چین، روسیه و قدرت های دیگر جهت پیوستن به ما در تحریم های بین المللی علیه ایران، که سازمان ملل متحد تصویب کرد، بی درنگ دست به کار شدم. قبولاندن آن به روسها و چینیها بسیار دشوار بود، اما موفق شدیم.»
خانم کلینتون همچنین گفت اگر به ریاست جمهوری انتخاب شود، ائتلاف جدیدی برای هدف گرفتن دیگر فعالیت های بیثبات کننده ایران تشکیل خواهد داد. دولت اوباما از ایران بابت حمایت از گروههای تروریست و سابقه جمهوری اسلامی ایران در مورد حقوق بشر انتقاد کرده است.
به گفته او همچنان «با چالشهای دیگر ایران روبرو هستیم. اما شخصا به عنوان رئیس جمهوری آینده شما، ترجیح میدهم با این چالشها، با آگاهی از این که توانستیم برنامه های تسلیحات اتمی آن کشور را مهار کنیم، برخورد کنم.»