ارتش ایالات متحده روز شنبه ۱۲ اسفند، اولین محموله کمکهای بشردوستانه از طریق هوایی را بر فراز آسمان غزه رها کرد.
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، در بیانیهای اعلام کرد بین ساعت ۳ و ۵ بعد از ظهر روز شنبه به وقت غزه، در عملیاتی مشترک با نیروی هوایی اردن به غیرنظامیان آسیبدیده از جنگ جاری کمکرسانی کرده است.
طبق بیانیه، هواپیماهای «لاکهید سی-۱۳۰» (هرکولس) نیروهای هوایی ایالات متحده و اردن و سربازان متخصص در زمینه تحویل کمکهای بشردوستانه از طریق هوایی، بستههایی ساختند و آنها را به شیوهای ایمن برای غیرنظامیان ساکنان غزه پایین انداختند.
هواپیماهای آمریکایی، طی این عملیات، ٣٨ هزار وعده غذایی را در امتداد خط ساحلی غزه رها کردند.
«سنتکام» افزود که این اقدام، تلاشهای جاری دولت آمریکا در راستای ارائه کمکهای بشردوستانه نجاتبخش به مردم غزه را تقویت میکند و «ما سرگرم انجام برنامهریزی برای ماموریتهای بالقوه بعدی برای ارسال کمکهای هوایی هستیم.»
بر اساس بیانیه سنتکام، این اقدام بخشی از تلاش مستمر برای تحویل کمکهای بیشتر به غزه از جمله از طریق گسترش کمکهای زمینی است.
در همین ارتباط، یک مقام آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت که کمکهای روز شنبه بر فراز آسمان شهر «مواصی» در منتها الیه جنوب غربی غزه رها شدند.
یک مقام دیگر آمریکایی به رویترز گفت دولت بایدن تحت فشارهای داخلی و خارجی سرگرم بررسی ارسال کمک از طریق دریا از کشور قبرس است.
ایالات متحده طی ماههای گذشته بارها از اسرائیل خواسته است تا اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتری به غزه را بدهد.
به گزارش رویترز، منتقدان روش ارسال هوایی کمکها به ساکنان غزه بر این باور هستند که چنین روشی تاثیر محدودی بر رنجهای غیرنظامیان دارد و تقریبا غیرممکن است از دسترسی شبهنظامیان فلسطینی به آنها جلوگیری شود.
پیش از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، روزانه ۵۰۰ کامیون کمکهای بشردوستانه وارد غزه میشد.
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک، اونروا، روز جمعه اعلام کرد این عدد برای ماههای ژانویه و فوریه سال جاری میلادی بهترتیب ۱۵۰ و ٩٧ کامیون در روز بود.
اسرائیل میگوید متعهد به بهبود وضعیت انسانی در غزه است و حماس را به استفاده از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان سپرانسانی متهم میکند.