لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۶

اسرائیل بدون دریافت نام گروگان‌های زنده در مذاکرات آتش‌بس شرکت نمی‌کند


تجمع خانواده‌ها و دوستان بعضی از گروگان‌های اسرائیلی ربوده‌شده توسط حماس به غزه
تجمع خانواده‌ها و دوستان بعضی از گروگان‌های اسرائیلی ربوده‌شده توسط حماس به غزه

خبرگزاری رویترز روز شنبه ۱۲ اسفند، به نقل از دو منبع امنیتی مصر گزارش داد که مذاکرات توقف موقت جنگ در غزه از روز یکشنبه ۱۳ اسفند، در قاهره، پایتخت مصر، از سر گرفته می‌شود.

همزمان خبرگزاری اسرائیلی «وای‌نت نیوز» به نقل از یک مقام ارشد این کشور گزارش داد که اسرائیل تا زمان دریافت فهرست کامل گروگان‌های زنده در غزه، هیچ هیئتی به این مذاکرات نخواهد فرستاد.

این در شرایطی است که دو منبع مصری مزبور گفته‌اند قرار است هیئت‌های اسرائیل و حماس روز یکشنبه وارد قاهره شوند.

به گفته آنها، حادثه کشته شدن ۱۰۰ فلسطینی در صف دریافت کمک‌های بشردوستانه در روز پنجشنبه دهم اسفند، نه تنها مذاکرات را کند نکرده بلکه مذاکره‌کنندگان را واداشته است تا برای حفظ و تداوم مذاکرات شتاب کنند.

گمانه‌زنی‌ها درباره ازسرگیری مذاکرات در شرایطی است که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، ابراز امیدواری کرده است که آتش‌بس میان اسرائیل و حماس با فرارسیدن ماه رمضان آغاز شود.

همزمان با افزایش فشارهای بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس، مقامات سازمان ملل متحد هشدار داده اند که یک‌چهارم از کل جمعیت غزه در یک قدمی قحطی قرار دارند.

  • فهرست گروگان‌ها

منابع مصری گفته‌اند دو طرف بر سر مدت‌زمان آتش‌بس موقت و همچنین آزادی گروگان‌های اسرائیلی و زندانیان فلسطینی به توافق رسیده‌اند اما هنوز بر سر عقب‌نشینی سربازان اسرائیلی از شمال غزه و بازگشت ساکنان آن اختلاف‌نظر دارند.

اما «وای‌نت نیوز» به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، نوشت که این کشور تا زمان دریافت فهرست کامل گروگان‌های زنده در غزه هیچ هیئتی به قاهره نخواهد فرستاد.

طبق گزارش این خبرگزاری، مساله اصلی تعداد گروگان‌های اسرائیلی و زندانیان فلسطینی است که قرار است در جریان این توافق آزاد شوند.

یک مقام فلسطینی مطلع از تلاش‌ها برای میانجی‌گری میان اسرائیل و حماس نیز گفت هنوز شکاف‌های برطرف‌نشده‌ای در ارتباط با پایان جنگ و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه وجود دارد.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.

مقامات حماس از آن زمان چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ٣۰ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته شده‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را راستی‌آزمایی یا تایید کند. از طرف دیگر، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها در جهان، حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG