یسرائیل کاتس، وزیر خارجه اسرائیل، در واکنش به سخنان روز شنبه چهارم فروردین، آنتونیو گوترش گفت: «سازمان ملل متحد تحت رهبری او به یک نهاد یهودستیز و ضد اسرائیلی تبدیل شده که مامن تروریستها است و آنها را جسورتر میکند.»
وی در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، امروز در سمت مصر گذرگاه (مرزی) رفح ایستاد و اسرائیل را برای وضعیت انسانی در غزه سرزنش کرد بدون آنکه به هیچ وجه تروریستهای حماس-داعش را که کمکهای بشردوستانه را غارت میکنند، محکوم کند.»
دبیرکل سازمان ملل در بازدید از گذرگاه رفح در سمت مصر اسرائیل را برای مسدود شدن حرکت کامیونهای امدادرسان در مرز مصر برای ورود به نوار غزه، جایی که مردم آن منطقه با گرسنگی مواجه هستند، مقصر دانست.
آقای کاتس نوشت: دبیر کل سازمان ملل «بدون محکوم کردن آنروا (آژانس امداد سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی) که با تروریستها همکاری میکند»، این اظهارات را مطرح کرده است.
او پیشتر در پست دیگری در ایکس نوشته بود اسرائیل به هر شخص که مایل به کمک است، اجازه داده که «کمکهای بشردوستانه گسترده از طریق زمین، هوا و دریا وارد غزه شود»، اما شبهنظامیان حماس با «همکاری» آنروا، آن را «به شدت مختل میکنند.»
در پی انتشار اخبار مربوط به همکاری احتمالی ۱۲ کارمند «آنروا» با حماس در حمله ۱۵ مهر این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، کشورهایی مانند اسرائیل، آمریکا، کانادا، بریتانیا، ایتالیا و فنلاند به طور موقت کمکهای مالی خود به این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد متوقف کردند.
کمیسیون اروپا نیز روز ۱۱ اسفند، اعلام کرد که بخشی از پرداخت ۸۲ میلیون یورویی به این آژانس را متوقف میکند.
وزیر خارجه اسرائیل در ایکس نوشت که دبیر کل سازمان ملل در سخنانش حتی خواستار آزادی بدون و قید شرط همه گروگانهای اسرائیلی نشده است.
شبهنظامیان حماس در حمله ۱۵ مهر به جنوب اسرائیل حدود ۱۲۰۰ تن را کشتند و ۲۵۳ تن را نیز به گروگان گرفتند که هنوز بیش از نیمی از آنها در اسارت حماس باقی ماندهاند. با این همه، گمان می رود تعدادی از این گروگان ها کشته شده باشند.
ایالات متحده، اسرائیل، کانادا، بریتانیا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.