لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۲

جست وجوی زیرآب هواپیمای مالزی هفته دیگر تمام می شود


رزمناو نیروی دریایی استرالیا در حال به آب انداختن پهپاد آمریکایی بلوفین-۲۱ در منطقه جستجوی روز شنبه در جنوب اقیانوس هند
رزمناو نیروی دریایی استرالیا در حال به آب انداختن پهپاد آمریکایی بلوفین-۲۱ در منطقه جستجوی روز شنبه در جنوب اقیانوس هند

منطقه ای در اعماق اقیانوس هند در ۲۰۰۰ کیلومتری جنوب غربی شهر پرت استرالیا، آخرین امید جستجوگران برای یافتن لاشه هواپیمای پرواز ۳۷۰ خطوط هوایی مالزی است.

مقامات استرالیا می گویند جستجوی اعماق آب برای یافتن جت مسافربری پرواز ۳۷۰ خطوط هوایی مالزی – که فعلاً در محدوده ای به وسعت ده کلیومتر در اعماق اقیانوس هند در جریان است – ظرف یک هفته به پایان خواهد رسید.

مالزی می گوید جستجو در «منطقه ای بسیار مهم» انجام می شود، و از همگان خواست برای موفقیت این مأموریت دعا کنند.

یک روبات خودکار زیرآبی نیروی دریایی آمریکا هم اینک بخش وسیع و دورافتاده ای از کف اقیانوس هند را برای یافتن نشانه هایی از لاشه هواپیمای پرواز ۳۷۰ خطوط هوایی مالزی می کاود. بوئینگ مسافربری خطوط هوایی مالزی روز هشتم مارس با ۲۳۹ سرنشین از کوآلا لامپور راهی پکن بود که در نیمه راه ارتباطش با برج کنترل فرودگاه قطع شد.

در حالی که یک ماه و نیم بعد از ناپدید شدن هواپیما هیچ نشانی از آن پیدا نشده، جستجو در اعماق اقیانوس هند به منطقه کوچکی محدود شده که روز هشتم آوریل یکی از علائم صوتی که احتمال می رود از جعبه سیاه هواپیمای گمشده ارسال شده بود، در آن منطقه شنیده شد.

دست اندرکاران کاوش اقیانوس می گویند «در صورتی که هوا برای اعزام روبات خودکار زیرآبی و بازگرفتن آن از اقیانوس مساعد باشد، جستجو در منطقه مورد نظر بین پنج تا هفت روز تکمیل خواهد شد.» اما از این که آیا جستجویی که اکنون در جریان است به نظر آنها اطلاعات جدیدی درباره هواپیمای ناپدید شده دربرخواهد داشت یا نه، کلامی به زبان نیاوردند. راجع به این که اگر جستجویی که در جریان است به نتیجه نرسد، گام بعدی چه خواهد بود هم چیزی نگفتند.

بیش از شش هفته است که هر روز تلاشی جدید برای یافتن ردی از هواپیمای ناپدید شده به کار گرفته شده، ولی تا کنون همه تلاش ها بی ثمر بوده؛ تا این که در نهایت محدوده جستجو به دایره ای کوچک در جنوب اقیانوس هند محدود شده است. این همه، جستجوی بوئینگ ۷۷۷ خطوط هوایی مالزی را پرهزینه ترین عملیات جستجو در تاریخ هوانوردی کرده است.

هشام الدین حسین، وزیر موقت راه و ترابری مالزی می گوید:
«مهم این است که روی امروز و فردا تمرکز کنیم. منطقه ای که امروز و فردا جستجو در آن انجام می شود، جای بسیار مهمی است.» وی از شرکت های نفتی و بخش خصوصی هم خواسته است تا ابزارهایی برای کمک به جستجو در اختیار دولت مالزی قرار دهند.

پهپاد چهار میلیون دلاری آمریکا موسوم به بلوفین-۲۱– با قابلیت اسکن جانبی و مشاهده اعماق آب – هم به گروه جستجو پیوسته است. هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی که به دستگاه ردیاب صوتی زیرآبی مجهز است، روز شنبه تا عمق بی سابقه ای از اقیانوس هند را در فاصله ۲۰۰۰ کیلومتر از سواحل جنوب غربی استرالیا درنوردیده است.

در شش هفته ای که از ناپدیدشدن هواپیمای مسافربری مالزی می گذرد، جستجوی هوایی و دریایی برای یافتن آن همه روزه بی وقفه ادامه داشته است. مرکز مشترک هماهنگی برای جستجو گفته است ۱۱ هواپیمای ارتش و ۱۲ کشتی به جستجوهای روز شنبه در محدوده ای به وسعت ۵۰،۲۰۰ کیلومتر مربع در سه نقطه اقیانوس کمک کردند.

هشام الدین حسین می گوید «جستجو همچنان ادامه خواهد داشت. فقط ممکن است روش ها و ابزار جستجو تغییر کند.»
XS
SM
MD
LG