طبق برآوردهای سازمان ملل متحد، حدود ۲۵۸ میلیون نفر در سراسر جهان از وطن خود به یک کشور مهاجرت کردهاند؛ که نشان دهنده رشد ۴۹ درصدی شمار کل مهاجران در جهان از سال ۲۰۰۰ میلادی به این طرف است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سازمان ملل در گزارش جدیدی که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد نرخ مهاجرت از ۲ و هشت دهم درصد در سال ۲۰۰۰، به ۳ و چهار دهم درصد در سال جاری میلادی افزایش یافت.
جدیدترین گزارش «مهاجرت بین المللی» این سازمان، که هر دو سال یک بار منتشر میشود، به مناسبت روز جهانی مهاجران منتشر شده است.
در همین حال، دفتر امور اقتصادی و مدنی سازمان ملل میگوید درصد مهاجرانی که در کشورهای با درآمد بالا زندگی میکنند، از ۹ و شش دهم درصد در سال ۲۰۰۰، به حدود ۱۴ درصد در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.
به گفته لیو ژِنمین معاون مدیرکل این دفتر، جمعآوری اطلاعات و مدارک معتبر به منظور مقابله با برخی سوء برداشتها از پدیده مهاجرت و مهاجران، و همچنین اطلاع رسانی مناسب برای سیاستگذاران، بسیار حیاتی است.
در چند سال گذشته، و به دنبال افزایش شمار پناهجویانی که عمدتا از خاور میانه و آفریقا روانه اروپا و آمریکا و استرالیا میشوند، برخی کشورها شاهد بروز گرایشهای ضدمهاجرتی و حتی نژادپرستانه در جامعه بودهاند.
همه ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، از جمله ایالات متحده، در سپتامبر ۲۰۱۶ «اعلامیه پناهجویان و مهاجران» را تصویب کردند؛ که میگوید هیچ کشوری به تنهایی قادر به مدیریت مهاجرت بین المللی نخواهد بود.
این کشورها همچنین بر تدوین و اجرای سیاستهای مناسبتری برای مدیریت مهاجرت بین المللی توافق کردند و متعهد شدند که سهم بیشتری از آنچه در آن زمان داشتند، برای پذیرش پناهجویان و مهاجران داشته باشند.