کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنج شنبه از دولت استرالیا خواست قوانین مهاجرتی خود را در راستای قوانین بین المللی در این زمینه اصلاح کند.
این کمیته که ۱۸ عضو کارشناس و مستقل دارد، بر رفتار کشورها در زمینه حقوق بشر و مطابقت آن با ملاک های بین المللی پذیرفته شده نظارت دارد. این کمیته به تازگی از استرالیا خوسته است با توضیح برخورد خود با مهاجران، نگرانی سازمان ملل را برطرف سازد.
از استرالیا به خاطر بازداشت پناهجویان انتقاد می شود. این کشور مانع از آن می شود که پناهجویان در ساحل آن کشور پیاده شوند و آنان که به هر حال وارد استرالیا شده اند پناهندگی نمی دهد و آنها را در نائورو و گینه نو پاپوا اسکان می دهد.
سازمان ملل در مورد وضعیت بحرانی پناهجویان در اردوگاه مانوس هشدار داده است. این اردوگاه در مرکز جزیره پاپوا در آخرین روز اکتبر گذشته بسته شد و ۶۰۰ پناهجو که حاضر نیستند آنجا را ترک کنند، نگرانند که پلیس با توسل به زور آنها را پراکنده سازد.
یووال شینی معاون کمیته حقوق بشر سازمان ملل می گوید توصیه های کمیته جنبه اجباری ندارد و دولت استرالیا ظاهرا در رفتار با پناهجویان، تعهداتش را جدی نمی گیرد. به گفته این مقام، این یک مورد استثنائی است که یک کشور پیشرفته یک چنین کارنامه نادرستی در زمینه حقوق بشر داشته باشد و آشکارا توصیه های کمیته را رد کند.
پیتر داتان وزیر مهاجرت استرالیا در یک گفتگوی تلفنی گفته است او بر تصمیم خود دایر بر بستن اردوگاه مانوس ایستاده است و دولت استرالیا لازم می داند به هر وسیله مانع از ورود پناهجویان به خاک آن کشور شود. اردوگاه مانوس باید تعطیل شود.
کمیته سازمان ملل با اشاره به مرگ های مشکوک، حمله به پناهجویان، تجاوز جنسی و ایمنی جان ساکنان اردوگاه مانوس از وضعیت زندگی در اردوگاه ابراز نگرانی می کند.
کمیته می افزاید دولت استرالیا باید وضعیت پناهجویان جزیره کریسمس را نیز مورد بررسی و تجدید نظر قرار دهد