ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، روز شنبه هشتم مهر، گفت که میخواهد با هدف افزایش توان تسلیحاتی کییف در ضدحمله علیه روسیه، صنعت دفاعی کشورش را در مشارکت با تولیدکنندگان تسلیحات غربی، به یک «قطب نظامی بزرگ» تبدیل کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، او در نشستی که در کییف با نمایندگان بیش از ۲۵۰ تولید کننده تسلیحات برای تبادلنظر درباره چگونگی توسعه مشترک ظرفیت صنعتی برای ساخت و تعمیر سلاح در اوکراین، گفت: «اوکراین در مرحلهای از استقامت دفاعی قرار دارد و بسیار مهم است که بدون عقبنشینی پیشروی کند. لازم است روزانه موفقیت کسب کنیم.»
رئیس جمهوری اوکراین در این همایش افزود که کشورش علاقهمند است «تجهیزات مورد نیاز برای دفاع خود و هر یک از سیستم های دفاعی پیشرفتهای» را که سربازانش استفاده میکنند، در اوکراین بسازد تا پیشروی در خط مقدم جنگ علیه روسیه نتیجه بدهد.
آقای زلنسکی گفت که دفاع هوایی و مینزدایی از اولویتهای فوری او هستند و اضافه کرد: اوکراین همچنین قصد دارد تولیدات موشک، پهپاد و مهمات توپخانه را افزایش دهد.
کییف در اوایل خرداد ماه ضدحمله برای بازپسگیری مناطق اشغال شده توسط روسیه را آغاز کرد. روسیه هنوز حدود هجده درصد از خاک اوکراین را تحت اشغال خود دارد. کییف با پیشروی در چندین جبهه، دهها روستا را آزاد کرده اما تاکنون موفق به بازپسگیری هیچ شهر بزرگی نشده است.
بر اساس این گزارش، اوکراین به حمایت مالی و نظامی غرب شدیداً وابسته است و کشورهای غربی از زمان شروع تهاجم روسیه در پنجم اسفند ۱۴۰۰، میلیاردها دلار به این کشور کمک کردهاند.
مدیران شرکتهای تولیدکننده تسلیحات از بیش از سی کشور در این نشست شرکت کردند. برخی از آنها گفتند که در تلاش هستند با یافتن منابعی، نیاز تسلیحاتی فزاینده اوکراین را تامین کنند.
مقامات اوکراینی توسعه تولیدات دفاعی داخلی را تقویتی برای اقتصاد خود میدانند که در سال گذشته به دلیل جنگ حدود یک سوم کاهش یافته است.
چندین تولیدکننده برجسته غربی مانند راینمتال، غول تولید تسلیحات آلمان، و بیایئی در بریتانیا پیشتر از تصمیم خود برای همکاری با تولیدگنندگان اوکراینی خبر داده بودند.
وزارت خارجه اوکراین گفت که تولیدکنندگان در این کشور، حدود بیست قرارداد با شرکای خارجی برای تولید مشترک و مبادله فناوری یا تامین قطعات ساخت پهپاد، خودروهای زرهی و مهمات امضا کردهاند.
کییف قصد دارد شرایط اقتصادی ویژهای، از جمله، صندوقی برای حمایت از توسعه فناوری ایجاد کند تا سرمایهگذاران غربی به همکاری با بخش دفاع اوکراین تشویق شوند.
رئیس جمهوری اوکراین در یک نشست جداگانه با تولیدکنندگان تسلیحات آمریکا، بریتانیا، چک، آلمان، فرانسه، سوئد و ترکیه گفت: «این یک مشارکت دوجانبه سودمند خواهد بود. من فکر میکنم زمان و مکان خوبی برای ایجاد یک قطب نظامی بزرگ فراهم شده است.»