لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۳

اوکراین: شکافی در حمایت متحدان‌مان نمی‌بینیم؛ آمادگی برای برگزاری «نشست صلح» در مالتا


ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین (آرشیو)
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین (آرشیو)

مشاور دیپلماتیک ارشد ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، می‌گوید که مقامات بیش از ۷۰ کشور جهان قرار است این هفته برای نشست صلح اوکراین در مالتا ملاقات کنند. او این ایده را که به نظر می‌رسد شکاف‌هایی در حمایت متحدان از کی‌یف به وجود آمده باشد را رد کرد.

این جلسات گفتگوی روزهای شنبه و یکشنبه، ششم و هفتم آبان، مشاوران امنیت ملی و مقامات وزارت خارجه را گرد هم می‌آورد تا در مورد طرح ۱۰ ماده‌ای زلنسکی برای رسیدن به توافق بر سر صلح را مورد بحث و بررسی قرار دهند. این در حالی است که تهاجم بی‌وقفه روسیه به اوکراین بیست و یکمین ماه را پشت سر گذاشته است.

این نشست که روسیه در آن شرکت نخواهد داشت، به سنجش توانایی اوکراین و غرب برای جلب حمایت مستمر و گسترده‌تر به‌ویژه در جهان جنوب کمک خواهد کرد؛ آن هم در حالی که درگیری در اسرائیل اکنون در صدر خبر‌ها است و توجه را از کی‌یف منحرف کرده است.

ایگور ژُوکوا، مشاور زلنسکی، گفت که برخی از کشورها هنوز در حال برنامه‌ریزی برای آمدن به این جلسه هستند، اما انتظار می‌رود که حد‌اکثر ۷۰ کشور در مالت حضور یابند، که بیشتر از تعداد کشورهایی است که در جلسات چند ماه گذشته شرکت کرده بودند.

به گفته ژوکوا در دوره مذاکرات صلح در ماه اوت که در جده برگزار شده بود ۴۳ کشور و در مذاکرات ماه ژوئن در کپنهاگ ۱۵ کشور شرکت کرده بودند.

او پنجشنبه شب در مصاحبه‌ای در دفتر خود در کی‌یف به رویترز گفت: «شما به وضوح می‌بینید که تعداد کشورها در مقایسه با [نشست در] جده رو به افزایش است و این بسیار مهم است؛ این که نمایندگان کشورهای تمام قاره‌ها خواهند بود.»

فرمول ۱۰ ماده‌ای زلنسکی شامل درخواست برای احیای تمامیت ارضی اوکراین، خروج نیروهای روسیه، حفاظت از منابع غذایی و انرژی، ایمنی هسته‌ای و آزادی همه زندانیان است.

ژوکوا از ذکر نام کشورهایی که در این جلسه مذاکرات شرکت خواهند کرد، خودداری کرد. او چنین استدلال کرد که این کار می‌تواند به مسکو برای لابی کردن آنها برای عدم حضور در جلسه کمک کند، اما در پاسخ به این سوال که آیا پکن نماینده خود را خواهد فرستاد، گفت: «ما با بسیاری از کشورها از جمله چین کار می‌کنیم.»

چین که در طول جنگ روابط اقتصادی و دیپلماتیک نزدیکی با روسیه داشته است، در مذاکرات جده شرکت کرده بود.

ایالات متحده از زمان آغاز تهاحم تمام‌عیار روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ تاکنون میلیاردها دلار کمک‌های مالی و تسلیحاتی به کی‌یف برای دفاع از خود ارائه کرده است.

در جریان سفر اخیر وزیر امور خارجه آمریکا به اوکراین، دیمیتری کولبا با اشاره به حمایت‌های آمریکا گفت: «امروز یک بار دیگر متوجه شدیم که آمریکا همچنان شریک و متحد اصلی اوکراین در مقابله با تجاوز روسیه است.»

XS
SM
MD
LG