با افزایش موارد کرونا در اوکراین، یک نوبت کاری دکتر اولکساندر مولچانف تا ۴۲ ساعت طول میکشد - ۲۴ ساعت از نوبت او در بیمارستان کاخوفکا و بعد از آن ۱۸ ساعت دیگر نیز صرف بازدید از بیماران در چادرهایی است که برای مراقبت از مبتلایان به کووید-۱۹ برپا شدهاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، در حالی که اروپای شرقی به طور کلی از نظر واکسیناسیون از دیگر کشورهای اروپایی عقب مانده، اوکراین به خصوص یکی از کشورهایی است که کمترین درصد واکسیناسیون را در منطقه داشته است. اما به دلیل کمبود بودجه و مشکلات سیستم مراقبتهای بهداشتی در این کشور، وضعیت در تقریباً دو سال گذشته، از زمان شیوع ویروس کرونا در اروپا، بدتر و وخیمتر شده است.
این کشور تقریباً هر روز رکورد جدیدی را برای موارد کووید-۱۹ و مرگ ناشی از آن ثبت می کند، که آخرین مورد در روز سهشنبه بود. در آن روز ۸۳۸ مورد مرگ و میر گزارش شد.
دکتر مولچانف که در یک بیمارستان در شهری در حاشیه رودخانه دنیپر در جنوب اوکراین کار میکند، گفت: «ما دوباره داریم این آتش را خاموش میکنیم. ما در خط اول کار میکنیم، ولی قدرت و تواناییهای ما محدود است.» وی افزود: «ما تا نهایت [تواناییمان] کار می کنیم.»
این پزشک ۳۲ ساله پس از یک نوبت طاقت فرسا به خانه می رود تا بخوابد و دو روز استراحت کرده و انرژی خود را بازیابد، چون شیفت کاری بعدی حتی ممکن است چالش برانگیزتر باشد.
دکتر مولچانف گفت: «وضعیت در حال بدتر شدن است. تخت خالی در بیمارستان دارد تمام میشود، تعداد بیماران با شرایط وخیمتر، بیشتر و بیشتر میشود، و کمبود شدید پزشک و کادر درمانی وجود دارد.»
چادرهای کنار بیمارستان کاخوفکا ۱۲۰ تخت دارند که ۸۷ عدد از آنها اشغال شدهاند و هر روز بیماران بیشتری به این بیمارستان میآیند. ولی دکتر مولچانف یکی از تنها سه پزشکی است که از آنها مراقبت میکند.
دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، سیستم مراقبتهای بهداشتی ضعیفی را از دولت پیشین به ارث برده است. رئیس جمهوری سابق آن کشور در جریان اجرای اصلاحات مدنظر خود بیمارستانهای زیادی را در شهرهای کوچک تعطیل کرد و بست.
در آن مناطق، مردم برای مراقبتهای بهداشتی و پزشکی ناچار به رفتن به شهرهای بزرگ هستند. اگر یک فرد به شدت بیمار و در وضعیت وخیمی به سر برد که نیاز به انتقال او به بیمارستان با آمبولانس باشد، مدت انتظار میتواند تا هشت ساعت طول بکشد.