لینکهای قابل دسترسی

چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۸

پس از بازپس گیری دو شهر، اوکراین برای حمله تازه آماده می شود


نیروهای اوکراین در اسلوویانسک در شرق اوکراین، ۱۰ ژوئیه ۲۰۱۴
نیروهای اوکراین در اسلوویانسک در شرق اوکراین، ۱۰ ژوئیه ۲۰۱۴

به گزار ش خبرگزاری رویترز، نیروهای اوکراین روز پنج شنبه در درگیری با جدایی خواهان زمین های بیشتری را بازپس گرفتند اما میزان تلفات نیز افزایش یافت. درهمین حال دو متحد غربی اوکراین از ولادیمیر پوتین خواستند با فشار به شورشیان از آنان بخواهد با انجام مذاکرات به درگیری پایان دهند.

نیروهای دولتی اکنون در نبرد سه ماهه با جدایی خواهان روسی زبان نواحی شرقی اوکراین، که به کشته شدن ۲۰۰ تن از نیروهای دولتی و صدها تن از شهروندان و شورشیان منجر شده، دست بالا را دارند.

ارتش اوکراین می گوید قصد دارد جدایی خواهان را، که به سلاح های سنگین مجهزند و پس از ترک سنگرگاه خود در شهر اسلوویانسک، در شهر ۹۵۰ هزار نفری دونیتسک پناه گرفته اند، «بدجور غافلگیر کند».

ولادیسلاو سلزنی یوف، سخن گوی ارتش اوکراین گفت نیروهای دولتی روز پنج شنبه درجریان فرار شورشیان شهر سیورسک در شرق اسلوویانسک را نیز بازپس گرفته اند.

یکی از جدایی خواهان ادعاهای دولت را تایید کرد و آن را «کم و بیش صحیح» خواند. اوگفت «دلیلی برای حفظ سیورسک و تقویت آن وجود نداشت چون خطر محاصره شدن درکار بود.»

با این حال با مرگ سه سرباز دیگر در دو حمله روز چهارشنبه در نقاط مختلف شرقی، میزان تلفات افزایش یافته است.

یکی از سربازان درپی حمله شورشیان به یک کاروان نظامی در نزدیکی لوهانسک کشته شد و دو تن دیگر بر اثر انفجار خودروی حامل پرسنل نظامی کشته شدند. این خودرو در اصابت با مین در روستای چرونا زوریا در نزدیکی دونیتسک منفجر شد.

گزارش شکنجه

سازمان عفو بین الملل می گوید «نمودارها و عکس های وحشتناک» ی از کتک زدن و شکنجه در شرق اوکراین به دست آورده است و نیروهای مسلح روس گرا عامل بیشتر خشونت ها هستند.

در گزارشی که در آخر وقت روز پنج شنبه منتشر شد، این گروه مدافع حقوق بشر گفته است قربانیان «غالبا مورد شکنجه و کتک های دل آشوبنده ای قرار گرفته اند». این گزارش همچنین از وجود موارد کمتری از شکنجه و آزار از سوی نیروهای هوادار کی یف خبر می دهد.

این گزارش می گوید هیئت نظارت بر حقوق بشر سازمان ملل در اوکراین، از ماه آوریل که جدایی خواهان شرق کشور برای به دست آوردن قدرت به دولت کی یف حمله کردند، از ۲۲۲مورد آدم ربایی خبر داده است.

عفو بین الملل می گوید آدم ربایی ها در شرق اوکراین بوده و هدف ها نیروهای پلیس و مقام های دولتی بوده اند. این گزارش همچنین از وجود خشونت در قبال روزنامه نگاران، سیاست مداران، فعالان، بازرگانان و اعضای کمیسیون های انتخاباتی خبر داده است.

این گزا ش همچنین ضمن اشاره به موفقیت های نظامی اوکراین در شرق می گوید اسیرانی که به دست جدایی خواهان افتاده اند اکنون به صورت روزانه توسط نیروهای اوکراین آزاد می شوند. این گزارش می گوید هرچه نیروهای هوادار کی یف موفقیت بیشتری در پس گرفتن نواحی اشغال شده به دست می آورند، تعداد این موارد، به طرزی «ناراحت کننده» افزایش می یاید. این گزارش می گوید این موارد «با موشکافی و دقت» مستند شده و عاملان تسلیم عدالت خواهند شد.

پوتین زیر فشار

در ادامه اقدام های دیپلماتیک بین المللی برای پایان دادن به بدترین بحران روسیه با غرب از زمان جنگ سرد تاکنون، فرانسوا اولاند و آنگلا مرکل از پوتین خواستند «از همه فشارهای لازم بر جدایی خواهان برای آوردن آن ها بر سر میز مذاکرات استفاده کند.»

آنان همچنین از پوتین خواستند با استفاده از نفوذ خود قدم های عملی در تضمین کنترل مرزی به کار بندد. دولت کی یف می گوید مقام های روسی چشم خود را بر جنگ جویانی که با سلاح و تجهیزات برای کمک به شورشیان ازمرزها عبور می کنند، می بندند.

مسکو به خاطر اوکراین تحت تحریم های امریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد. اما هرگونه حمایت خود را از شورشیان در مناطق روسی زبان شرق اوکراین انکار می کند.

روسیه روز پنجشنبه افزودن نام هایی تازه به فهرست تحریم شدگان روسی را که در خطر مسدود شدن دارایی و ممنوعیت مسافرت قرار دارند، محکوم کرد وآن را اقدامی غیردوستانه نامید که روابط این کشور را با این بلوک متشکل از ۲۸ کشور به خطر می اندازد. اتحادیه اروپا با افزودن یازده نام جدید به فهرست تحریم شدگان موافقت کرده که قرار است از روز شنبه به اجرا درآید.

پترو پوروشنکو رئیس جمهوری اوکراین ماه پیش آتش‌بس یک هفته‌ای یک جانبه‌ای را اعلام کرد و آن را سه روز تمدید کرد، اما با استناد به حمله های متعدد شورشیان در جریان آتش‌بس، حاضر به تمدید دوباره آن نشد و دست به حمله های تازه ای زد که نتیجه آن بازپس گرفتن اسلوویانسک بود.

شورشیان در دونیتسک که تحت رهبری یک نظامی روسی به نام ایگور گیرکین هستند می گویند برای مقاومت در برابر نیروهای دولتی دارند سربازگیری می کنند.

نظامیان اوکراین که از پیروزی در اسلوویانسک خوشحالند می گویند نقشه ای برای حمله به شورشیان در دونیتسک دارند، اما پوروشنکو هرگونه حمله یا بمباران هوایی را از بیم تلفات گسترده شهروندان رد کرده است.

XS
SM
MD
LG