لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۶

انتقاد بریتانیا از حکم دیوان بین‌المللی دادگستری: موجب تقویت حماس می‌شود


تصویری از پرچم‌های بریتانیا در مقابل پارلمان این کشور
تصویری از پرچم‌های بریتانیا در مقابل پارلمان این کشور

دولت بریتانیا با انتقاد از حکم دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر لزوم توقف فوری عملیات اسرائیل در رفح، آن را موجب «تقویت شدن حماس» دانست.

به گزارش رویترز یک سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا شامگاه جمعه گفت: «دلیل عدم وقفه‌ در جنگ این است که حماس یک پیشنهاد بسیار سخاوتمندانه اسرائیل درباره گروگان‌ها را رد کرد.»

به گفته او، «مداخله این دادگاه‌ها، از جمله [مداخله] امروز دیوان بین‌المللی دادگستری، موجب تقویت این دیدگاه حماس می‌شود که می‌تواند گروگان‌ها را نگه دارد و در غزه بماند.»

این سخنگوی دستگاه دیپلماسی بریتانیا در ادامه افزود: «اگر چنین اتفاقی بیافتد، نه صلحی وجود خواهد داشت و نه راه‌حل دو کشوری.»

در همین حال ارتش اسرائیل نیز روز شنبه اعلام کرد که نیروهای این کشور به عملیات خود در «جبالیه» در شمال نوار غزه ادامه دادند.

ارتش اسرائیل در کانال تلگرامی خود افزود که نیروهای این کشور در روز جمعه چهارم خرداد، نیز «زیرساخت‌های تروریستی، سایت‌های پرتاب و ساختارهای نظامی را منهدم کردند.»

ارتش اسرائیل همچنین از کشته شدن ده‌ها شبه نظامی در منطقه جبالیا و نیز در مرکز نوار غزه خبر داد و افزود که در این درگیری ها آسیبی به نیروهای این کشور وارد نشد.

بر اساس این گزارش، ارتش اسرائیل در مناطقی از رفح، در جنوب غزه «یک هسته تروریستی» را از بین برد، به عملیات جستجو برای یافتن تونل ها و زیرساخت های حماس ادامه داد و یا شماری از آنها را نابود کرد.

اسرائیل پیش از این بارها گفته است که چهار گردان از شبه نظامیان حماس در منطقه رفح قرار دارند.

دیوان بین‌المللی دادگستری روز جمعه با صدور یک حکم اضطراری به اسرائیل دستور داد تا فورا عملیات در شهر رفح را متوقف کند.

نواف سلام، رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری، با قرائت حکم دیوان اعلام کرد وضعیت در غزه از زمان صدور حکم پیشین دیوان مبنی بر لزوم تلاش اسرائیل برای بهبود وضعیت در این منطقه پرجمعیت بدتر شده است.

بر اساس حکم دیوان، اسرائیل اطلاعات کافی درباره ایمنی ساکنان رفح در جریان عملیات تخلیه این شهر و همچنین قابلیت دسترسی به غذا، آب، بهداشت، و دارو را برای ۸۰۰ هزار فلسطینی که تا کنون رفح را ترک کرده‌اند، ارائه نکرده است.

دیوان بین‌المللی دادگستری در حکم خود به اسرائیل دستور داد گذرگاه مرزی میان مصر و رفح را به منظور ورود کمک‌های بشردوستانه باز کند و اجازه انجام تحقیقات درباره نوار غزه را بدهد.

طبق حکم مزبور، اسرائیل باید ظرف یک ماه با ارائه گزارشی به دیوان، تبعیت خود از دستورات صادر شده را نشان دهد.

این حکم با ١٣ رای موافق قضات دیوان در برابر دو رای مخالف قضاتی از اوگاندا و اسرائیل به تایید رسید.

به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ کشته و بیش از ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شوند، اسرائیل حمله همه‌جانبه به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG