لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۰

رای گیری برای ماندن یا جدایی از اروپا در بریتانیا در حال برگزاری است


همه پرسی از صبح پنجشنبه در بریتانیا آغاز شد و تا غروب ادامه میابد.
همه پرسی از صبح پنجشنبه در بریتانیا آغاز شد و تا غروب ادامه میابد.

مردم بریتانیا روز پنجشنبه برای تعیین تکلیف درباره ماندن یا خارج شدن کشورشان از اتحادیه اروپا به پای صندوق های رای رفتند.

این همه پرسی در حالی توجه جهانی را به خود جلب کرده که نتیجه آن می‌تواند علاوه بر بر آینده بریتانیا، بر اتحادیه اروپا و وضعیت دیگر کشورها تاثیر بگذارد.

روز پنجشنبه در حالی رای گیری برگزار می شود که نظرسنجی ها نشان می دهد هر دو جناح موافق و مخالف با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در این رفراندوم رقابتی تنگاتنگ دارند.

مقام های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هر دو اردوی موافق و مخالف در روزها و ماه های اخیر تلاش کرده اند افکار عمومی را به دیدگاه های خود نزدیک و متقاعد کنند.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا که در راس جناح مخالف با خروج از عضویت اتحادیه اروپا قرار دارد، روز چهارشنبه در آخرین سخنرانی های خود باز از مردم خواست به خروج از اروپا رای ندهند.

کامرون گفت: "مردم بریتانیا تسلیم نمی شوند. مشارکت می کنند. رهبری می کنند. تغییر ایجاد می کنند. کار انجام می دهند."

وی افزود: "ما اگر برویم همسایگان مان تصمیم هایی خواهند گرفت که ما و کشورمان را عمیقا تحت الشعاع قرار خواهد داد. بر اشتغال مان تاثیرگذار خواهد بود و ما آنجا نیستیم. آنها درباره ما تصمیم خواهند گرفت اما بدون ما."

آقای کامرون روز پنجشنبه در آخرین فراخوان خود از مردم خواست به حفظ عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا رای بدهند چون بریتانیا در جمع کشورهای عضو اتحادیه اروپا قویتر خواهد بود.

تحلیلگران می گویند آینده سیاسی دیوید کامرون به نتیجه همه پرسی روز پنجشنبه که از آن با واژه اختصاری برگزیت (Brexit) به معنی خروج بریتانیا یاد می شود، گره خورده است. بویژه پس از انکه آقای کامرون در رایزنی های ماه فوریه با اتحادیه اروپا نتوانست منافع بریتانیا در حوزه های مهاجرت و تجارت را ارتقاء بدهد.

بسیاری از مقام های اتحادیه اروپا نیز در اردوی مخالفان برگزیت قرار دارند.

"ژان کلود یونکر" رئیس کمیسیون اروپایی روز چهارشنبه گفت اتحادیه اروپا به بریتانیا احتیاج دارد.

یونکر گفت: "دلم می خواهد همه بدانند که ما دوست داریم اتحادیه اروپا بیشتر و بیشتر اتحادی از اروپاییان باشد. بریتانیا هم باید بخشی از این اتحاد را تشکیل بدهد و ما به آنها نیاز داریم."

آقای یونکر اما تاکید کرد مذاکرات بر سر کسب امتیاز بیشتر بریتانیا از اتحادیه اروپا پیشتر انجام شده و رایزنی بیشتری در کار نخواهد بود.

وی افزود: "رای دهندگان و قانونگزاران بریتانیایی باید بدانند هیچ رایزنی دوباره ای به هرگونه و شکلی در کار نخواهد بود."

این یکی از نگرانی های اصلی موافقان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا محسوب می شود که بر این باورند بریتانیا در غالب یک کشور عضو اتحادیه اروپا قادر به تصمیم گیری درباره تامین منافعش نخواهد بود و تمامیت و حاکمیتش با ادامه عضویت در اتحادیه اروپا صدمه خواهد خورد.

XS
SM
MD
LG