لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۳

دولت ترکیه ۲۰ کانال رادیویی و تلویزیونی را تعطیل کرد


رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه - آرشیو
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه - آرشیو

در جدیدترین مورد از اقدامات دولت ترکیه برای برخورد با عوامل احتمالی مرتبط با کودتای نافرجام تیر ماه گذشته، آنکارا دستور تعطیلی ۲۰ ایستگاه رادیویی و تلویزیونی، از جمله یک ایستگاه تلویزیونی که برنامه‌های مخصوص کودکان را به روی آنتن می‌فرستاد، را صادر کرد.

خبرگزاری رویترز روز جمعه ضمن اعلام این خبر نوشت، دولت رجب طیب اردوغان این مراکز را متهم به پروپاگاندا یا تبلیغات برای تروریست‌ها کرده است؛ موضوعی که موجب افزایش نگرانی‌ها از سوء استفاده از وضعیت اضطراری اعلام شده برای سرکوب رسانه‌ها شده است.

رئیس جمهوری ترکیه اندکی پس از کودتا، وضعیت اضطراری سه ماهه در سراسر کشور اعلام کرد و در این مدت هزاران نفر بازداشت یا از کار اخراج شدند. حال او گفته است که می‌خواهد این وضعیت اضطراری را تمدید کند تا مسئولان بتوانند تهدیدها را بطور کامل از بین ببرند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، حمزه اکتان یکی از سردبیران تلویزیون «آی ام سی» که در میان کانال‌های رادیویی و تلویزیونی تعطیل شده اخیر است، می‌گوید این کانال‌ها یا در مالکیت کردها و علوی‌های ترکیه هستند، یا با آنها ارتباط و وابستگی دارند.

وی با استناد به حکم برخورد با این نوع رسانه‌ها، که در ماه ژوئیه صادر شده و نسخه‌ای از آن به دست او رسیده، این ادعا را مطرح کرده و می‌گوید «این هیچ ربطی به کودتا ندارد. تلاشی است برای خاموش کردن صدای آخرین رسانه‌های مستقل که اخبار مربوط به کردها و خشونت‌های دولتی را پوشش می‌دهند.»

آنکارا فتح اﻟله گولن روحانی ترک که در ایالات متحده در تبعید خودخواسته به سر می‌برد را مسئول کودتای پانزدهم ژوئیه می‌داند که دست کم ۲۵۰ نفر، از جمله سربازان، ماموران پلیس و برخی افراد غیرنظامی، در طول چند ساعتی که کودتا در جریان بود، جان خود را از دست دادند.

دولت ترکیه عملیات گسترده‌ای را برای برخورد با عوامل مرتبط با کودتا آغاز کرد و تا کنون حدود ۱۰۰ هزار نفر از کارمندان بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی به اتهام ارتباط با جنبش گولن اخراج و ۳۲ هزار نفر هم بازداشت شدند، که بسیاری از آنها هنوز در زندان به سر می‌برند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG