لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۹

دادستانی آمریکا بخش قابل انتشار دستور بازرسی از محل اقامت ترامپ را علنی کرد


۱۸۴ سند محرمانه که ترامپ در خانه‌اش نگه داشته دربردارنده اطلاعات حساسی بوده که در این عکس کاملاً سیاه شده‌اند.
۱۸۴ سند محرمانه که ترامپ در خانه‌اش نگه داشته دربردارنده اطلاعات حساسی بوده که در این عکس کاملاً سیاه شده‌اند.

دادستانی کل ایالات متحده، در پی حکم قاضی، بخش قابل انتشار دستور بازرسی از محل اقامت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین در ایالت فلوریدا را در اختیار رسانه‌ها گذاشت.

این بخش نشان می‌دهد که دستگاه قضائی فدرال نگران به خطر افتادن منابع اطلاعاتی انسانی بوده است.

متن ۳۸ صفحه‌ای احضارنامه «اف‌بی‌آی» دایر بر بازرسی از خانه و باشگاه دونالد ترامپ در مارالاگو روز جمعه منتشر شد. نیمی از متن که دربردارنده اطلاعات حساس بوده کاملا سیاه شده است. از اسنادی که ترامپ در خانه‌اش نگاه داشته ۱۸۴ سند، محرمانه بود. روی بعضی از آنها یادداشت نوشته شده است.

در بسیاری از اسنادی که ترامپ نگاه داشته اطلاعات حساس دفاع ملی وجود دارد؛ این اقدام ترامپ موجب حیرت و هشدار کارشناسان اطلاعاتی و امنیت ملی شده است.

دیوید لافمن کارشناس، و رئیس پیشین بخش ضداطلاعات دادستانی کل فدرال، گفت: «تا آنجا که ما می‌دانیم سابقه ندارد که یک رئیس جمهوری پیشین، این حق را به خودش بدهد که اسنادی را که آشکارا مُهر بالاترین سطح طبقه‌‌بندی شده، کدواژه‌های فوق محرمانه، کدواژه‌های اشاره به کنترل‌های فوق العاده حساس دایر بر اینکه چه کسی می‌تواند به آنها دسترسی داشته باشد را نزد خودش نگاه دارد، چون این اسناد، مجموعه‌های بسیار حساس مورد استفاده سازمان‌های اطلاعاتی ما را دربر دارند.حتی مطالب بسیار حساسی در اسنادی بود که چند ماه پیش به آرشیو ملی تحویل داده شد … حدس من این است که آنها از کشف آن همه اسناد محرمانه تکان خورده‌اند به همین سبب مساله را به دادستانی کل ارجاع داده‌اند.»

ترامپ در رسانه‌ها اقدام «اف‌بی‌آی» را غیرقانونی و ترفند خوانده و محکوم کرده است، اما نه او و نه طرفدارانش هیچکدام نمی‌گویند چرا او این حجم از اسناد طبقه‌بندی شده را نزد خود نگاه داشته است. یک کارشناس حقوق به صدای آمریکا می‌گوید به باور او رئیس جمهوری پیشین در معرض پیگرد قضائی جدی ست.

کیم ویل استاد حقوق دانشگاه آمریکایی واشنگتن به صدای آمریکا گفت: «تا آنجا که ما می‌دانیم هیچ توجیه مشروعی ارائه نشده است. از ۱۸ ماه پیش از او خواسته شده بود اسناد را تحویل بدهند و او خودداری می کرده است.»

به گفته کیم ویل یکی از دلایل اقدام «اف‌بی‌‌آی» در بازرسی، نگرانی از به خطر افتادن منابع اطلاعاتی انسانی بوده است.

او گفت: «آیا نام‌های افراد درگیر در عملیات محرمانه که از جانب ایالات متحده عمل می‌کرده اند در اسناد بوده؟ یا نام دفاع ملی؟ آیا اینها به خطر افتاده؟ آیا نام کسانی که به آمریکا خدمت می‌کنند علنی شده؟ آیا آن افراد اکنون در خطرند چون اطلاعاتشان به دست دشمن افتاده؟»

هنوز دادستانی کل فدرال تصمیم نگرفته که اتهام‌هائی را علیه ترامپ اقامه کند.

کیم ویل می‌گوید چند عامل در چنین تصمیمی تاثیرگذارند: «دادستانی در حال بررسی چند موضوع است. آیا می‌خواسته اند مطالبی را که در اسناد محرمانه وجود داشته از دولت پنهان کنند؟ برخی گزارش‌ها چنین نظری را تایید می‌کند. آقای ترامپ دست کم از طریق یکی از وکلایش تلاش داشته است بخشی از اسناد محرمانه را در مارالاگو نگاه دارد. حتا گزارش‌هائی از نقل و انتقال برخی از جعبه های اسناد طبقه بندی شده وجود دارد و این نگرانی که می‌خواسته‌اند با آن اسناد چه کنند.»

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا نگران تهدیدی است که احیاناً از سوی رئیس جمهوری سابق متوجه آمریکا است گفت، این موضوعی است که وزارت دادگستری درباره آن تصمیم می‌گیرد.

XS
SM
MD
LG