نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران روز چهارشنبه سوم تیر به ۱۸ وزیر از ۱۹ وزیر پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای تشکیل دولت سیزدهم جمهوری اسلامی رای اعتماد دادند، اما نامزد پیشنهادی رئیسی برای وزراتخانه آموزش و پرورش رای اعتماد نیاورد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، «رأی گیری به صورت مخفی و با ورقه انجام» شد و نمایندگان «نظر خود را در مورد هر یک از وزرا» اعلام کردند.
نمایندگان مجلس شواری اسلامی روز چهارشنبه به حسین باغ گلی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش رای اعتماد ندادند.
رضا حاجی پور، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در جلسه بررسی صلاحیت باغ گلی گفته بود این کمیسیون مخالف وزارت وزیر پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای وزارت آموزش و پرورش است.
به این ترتیب ابراهیم رئیسی باید برای وزارت آموزش و پرورش سرپرست تعیین کند اما طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، سرپرست یک وزارتخانه نمی تواند بیش از سه ماه در این مسئولیت باقی بماند.
خبرگزاری تسنیم تعداد آراء ماخوذه از نمایندگان به وزرای پیشنهادی در جلسه روز چهارشنبه را ۲۸۶ رای عنوان کرد.
بر اساس جدولی که این خبرگزاری منتشر کرده، از میان وزرای تایید صلاحیت شده، وزیر دادگستری با ۲۷۷ رای بیشترین رای موافق و وزیر ورزش و جوانان با ۱۶۵رای کمترین رای موافق نمایندگان را کسب کرد. حسین باغ گلی که نتوانست رای اعتماد از نمایندگان بگیرد تنها ۷۶ رای موافق به دست آورده بود.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، قبل از اخذ رای اعتماد برای وزرای پیشنهادی کابینه خود گفت در مورد برخی از وزیران «نکاتی مطرح شده» اما به گفته او «هیچ اتهام قطعی شده نسبت به هیچ کدام از وزرا وجود ندارد.»
در جلسه روز چهارشنبه، اظهارات الیاس نادران در مورد وزیر پیشنهادی نفت از جمله «نکاتی» بود که به گزارش خبرگزاری ایسنا باعث شد «نشست مجلس به مدت ۲۰ دقیقه غیر علنی» شود تا «مستندات» نادران در مورد «اموال وزیر پیشنهادی نفت» بررسی شود.
ولی به هر حال نمایندگان مجلس در جلسه رای اعتماد به جواد اوجی، وزیر پیشنهادی نفت با ۱۹۸ رای موافق برای تصدی ثروتمندترین وزارتخانه ایران چراغ سبز نشان دادند.
همچنین، حسین امیرعبداللهیان که با ۲۷۰ رای موافق نمایندگان مجلس به عنوان وزیر خارجه دولت رئیسی کار خود را شروع کرده است، ساعاتی پس از کسب رای اعتماد در حساب توئیتر خود نوشت «مصمم به پیگیری سیاست خارجی متوازن، پویا و هوشمند» است.
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی ابراهیم رئیسی از روز شنبه ۳۰ مرداد در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
در حالی که آیتالله خامنهای خواستار تشکیل فوری دولت شده بود و ابراهیم رئیسی گفته بود چهار سال روی برنامه اش کار کرده، فهرست کابینه چند روز بعد از مراسم تحلیف رئیسی به مجلس ارایه شد.
برخی از وزیران پیشنهادی ابراهیم رئیسی، از جمله وزرای اقتصاد و اطلاعات، با انتقادهایی در صحن مجلس روبرو شدند.