لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۳

افزایش مالیات سیگار میلیون ها نفر را نجات می دهد


یک سوم کل سیگار جهان در چین دود می شود.
یک سوم کل سیگار جهان در چین دود می شود.

به نظر می رسد عملی ترین راه برای ترک اعتیاد به سیگار، مالیات هر چه سنگین تر بر این کالا باشد.

نتایج پژوهش جدیدی که اول ژانویه در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد نشان می دهد در صورت سه برابر شدن مالیات بر دخانیات، جان نزدیک به ۲۰۰ میلیون نفر نجات خواهد یافت.

ریچارد پیتو متخصص بیماری های مسری در مرکز پژوهش سرطان بریتانیا می گوید: «صنایع بین المللی دخانیات سالانه ۵۰ میلیارد دلار سود دارد – که می توان آن را چنین تفسیر کرد: این سود برابر است با ۱۰،۰۰۰ دلار در ازای مرگ هر یک نفر بر اثر مصرف دخانیات.»

این پژوهش می گوید بالا بردن مالیات موجب می شود که اختلاف قیمت میان گران ترین و ارزان ترین مارک های سیگار کم تر شود. به این ترتیب بیشتر افراد به جای خریدن سیگار با مارک های ارزانتر، به فکر ترک سیگار خواهند افتاد.

تأثیر افزایش مالیات به ویژه در کشورهای کم درآمد تا متوسط دیده خواهد شد، که در آنها مردم فقط می توانند سیگارهای ارزان را بخرند. این مطالعه نشان می دهد که فرانسه بین سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۵ با بالا بردن مالیات بر سیگار (در حد بسیار بالاتر از میزان تورم) توانست مصرف سیگار را به نصف برساند.

پژوهش اخیر به تحقیقات بسیاری اشاره می کند که نشان می دهند ۵۰% افزایش بهای سیگار موجب کاهش مصرف تا میزان ۲۰% می شود.

این آمار به ویژه در مورد جوانان و افراد کم درآمد قابل ملاحظه است. به گفته آقای پیتو: «در سطح جهان، تقریباً نیمی از مردان جوان و ده در صد زنان جوان به کشیدن سیگار رو می آورن؛ و به ویژه در کشورهای رو به رشد، عده نسبتاً کمی سیگار را ترک می کنند. تقریباً نیمی از آن عده که به کشیدن سیگار ادامه می دهند، بر اثر سیگار می میرند، ولی اگر کشیدن سیگار را پیش از ۴۰ سالگی ترک کنند، می توانند تا ۹۰% از احتمال مرگ بر اثر دخانیات احتراز کنند.»

براساس این پژوهش، مصرف دخانیات بزرگترین دلیل مرگ زودهنگام بر اثر بیماری های مزمن است. در سال ۲۰۱۳، سازمان بهداشت جهانی دولت ها را به کاستن یک سوم از مصرف دخانیات تا سال ۲۰۲۵ فراخواند.

پژوهش اخیر می گوید سه برابر کردن مالیات بر دخانیات، می تواند مصرف جهانی را تا یک سوم کاهش دهد؛ و در عین حال، می تواند درآمد دولت ها از دخانیات را هم تا یک سوم بیشتر کند، یعنی از ۳۰۰ میلیارد دلار در سال به ۴۰۰ میلیارد دلار برساند– که این درآمد افزوده می تواند صرف بهبود وضع بهداشت و درمان شود.

در بخش دیگری از این بررسی آمده است در حدود یک میلیارد و سیصد میلیون نفر در جهان دخانیات مصرف می کنند؛ که بیشترشان در کشورهایی با درآمد کم یا متوسط زندگی می کنند.

به علاوه، بررسی نشان می دهد دو سوم کل افراد سیگاری ساکن چین، هند، اتحادیه اروپا، اندونزی، ایالات متحده، روسیه، ژاپن، برزیل، بنگلادش و پاکستان هستند. از شش تریلیون نخ سیگار که سالانه در کل جهان دود می شود، دو تریلیون آن تنها مربوط به کشور چین است.
XS
SM
MD
LG