لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۹

ترک سیگار خطر حملۀ قلبی را کاهش می دهد


بعضی از سیگاری های ۶۵ ساله به بالا، به شرط ترک عادت و نکشیدن سیگار، می توانند با شرائطی از خطر مرگ ناشی از امراض قلبی فاصله بگیرند.
پژوهش های پیشین نشان می داد بزرگسالانی که سابقاً روزی بیش از ۳ بستۀ سیگار به مدّت ۱۰ سال کشیده بودند، یا ۲ بسته سیگاربه مدّت ۱۶ سال، بالقوّه خود را پس از ۱۵ سال ترک، به وضعی از سلامتی می رسانند که از خطر مرگ احتمالی و زودرس بر اثر ابتلاء به امراض قلبی می رهیدند.

تازه ترین یافته ها حاکی است این مدت کاهش یافته است، و سیگاری های که ترک کرده اند به کمتر از ۱۵ سال وقت نیاز دارند تا از خطر احتمالی ابتلاء به امراض قلبی بکاهند و وضعیّت سلامتی آنها همانند کسانی ارزیابی شود که هرگز سیگار نکشیده اند.
دکتر علی احمد این نظر را در کنفرانس علمی انجمن قلب آمریکا مطرح ساخت و افزود: برای بسیاری ازسیگاری هایی که مطالعه روی آن ها صورت گرفته، مدّت خطر دچار شدنشان به نارسایی قلبی و مرگ ناشی از آن به نصف مدتی رسیده که قبلاً گفته می شد.
پس از تحلیل ۱۳ سال اطلاعات پزشکی مربوط به این تحقیق به همّت انستیتوی ملّی قلب، ریّه و خون، پژوهشگران، حین بررسی چگونگی سلامتی قلب وعروق، به چنین نتیجه ای رسیدند.
استنتاج از این بررسی مبتنی است بر مقایسۀ وضعیت ۸۵۳ تن که تا ۱۵ سال پیش از انجام تحقیق، سیگار را کنارگذاشته بودند با ۲۵۵۷ تنی که هرگز در عمرشان سیگار نکشیده بودند.

سیگار مسبب اجتناب پذیر مرگ زودرس در آمریکا و سایرنقاط جهان است و ترک هرچه زودتر سیگار ضامن مفید و مؤثری در افزودن بر دورۀ بقا وادامۀ حیات انسان به شمار می رود.
البته اعداد وارقامی که ارائه شد، همه به قلب مربوط می شود. صدمات و لطماتی که سیگار متوجّه ریّه می کند به سادگی التیام و بهبودی نمی یابد و صدمات برگشت پذیر نیست. کسانی که ۱۵ سال و بیشتر روزی دوبسته سیگار کشیده اند، هنوز با خطر مرگ ناشی از سرطان ریه، ابتلاء به تنگی شدید نفس و امراض مزمن علاج ناپذیر ریّوی، روبرو هستند.
XS
SM
MD
LG