علیرضا زاکانی شهردار تهران از وجود ۳۵۰ هزار خانه خالی در تهران خبر داد و گفت که این میزان «عمدتا مربوط به بالای شهر بوده و با هدف سوداگری نگه داشته میشوند.» خبرگزاری «مهر» نیز از رشد چشمگیر قیمت مسکن و اجارهبها در اطراف تهران خبر داد و نوشت که متوسط هر متر مربع مسکن در اطراف تهران به بالای ۲۰ میلیون تومان رسیده است.
محمد مخبر نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت اجاره بهای مسکن تاکید کرده که «دو اقدام انجام شده است.» مخبر این اقدامات را اینگونه توصیف کرده است: «اقدام اول اینکه در دولت مصوباتی داشتیم و اقدام دوم لایحهای در مجلس در دست بررسی است.»
بازار مسکن برخلاف ادعای مدیران راه خود را میرود و افزایش قیمتها و تورم وارد شده به این بخش یکی از دلایلی است که به گفته کارشناسان، مرکز آمار و بانک مرکزی از انتشار آمار این حوزه در ۴ ماه گذشته خودداری کردهاند.
این در حالی است که ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری روزنامه همشهری به نقل از نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران نوشت: «سایت ها در فضای غیر واقعی و مجازی در حال قیمتسازی هستند.»
بنابر ادعای داود بیگی نژاد موضوع و علت گرانی «افسار گسیختگی و نبود نظارت کافی» بر بازار مسکن است.
یکی از راهکارهای دولت برای کنترل بازار مسکن پرداخت تسهیلات ساخت مسکن بود و در همین رابطه شورای پول و اعتبار ۱۷ اردیبهشت سقف تسهیلات مسکن را معادل ۵۵۰ میلیون تومان در تمامی شهرهای کشور بهصورت یکسان تعیین کرد. اما محاسبات صورت گرفته نشان میدهد که اقساط ماهانه متقاضیان از ۹/۵ میلیون تومان آغاز شده و در ماه ۱۲ سال بیستم به بیش از ۱۶/۶ میلیون تومان افزایش مییابد که متقاضی باید در پایان برای ۵۵۰ میلیون تومان وام بیش از ۳ میلیارد تومان پرداخت کرده کند.
از طرفی قرار است بر اساس تصمیم دولت بخشی از زمینهای کشاورزی در طرح «جهش ملی تولید مسکن» مورد استفاده قرار گیرد. اما در گزارش اخیر سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با اجرای قانون جهش تولید مسکن، موضوع نابودی اراضی کشاورزی به دولت هشدار داده شده است.
با تمام اینها دولت هنوز موفق به انجام وعدههای خود نشده است و اصغر سلیمی نماینده سمیرم در مجلس شورای اسلامی میگوید: «دولت ابراهیم رئیسی شعار ساخت یک میلیون مسکن در سال داده است اما در شهرستان من حتی یک مسکن هم ساخته نشده است.»