لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۳

مدیرکل سازمان بهداشت جهانی به کابل رفت؛ هشدار نسبت به اتمام ذخایر دارویی افغانستان


تدروس ادهانوم مدیرکل سازمان بهداشت جهانی (آرشیو)
تدروس ادهانوم مدیرکل سازمان بهداشت جهانی (آرشیو)

تدروس ادهانوم، رئیس سازمان بهداشت جهانی، روز دوشنبه وارد کابل پایتخت افغانستان شد.

بنا به گزارش‌ها دکتر ادهانوم قرار است با محمد حسن آخوند، سرپرست نخست وزیری طالبان، دیدار و در مورد ضرورت تامین منابع مالی برای امدادهای بهداشتی به افغانستان تبادل نظر کند.

در نشست سازمان ملل در ژنو در هفته گذشته، کشورهای جهان متعهد شدند که یک میلیارد و دویست میلیون دلار به افغانستان کمک کنند. زلمی ریشتین، رئیس «بیمارستان ژاپن» در کابل که به بیماران کووید-۱۹ اختصاص دارد، می‌گوید ذخایر دارویی به ویژه در بخش اورژانس در حال تمام شدن است.

در رابطه با تحولات داخلی افغانستان، سرپرست شهرداری کابل از کارمندان آن اداره خواسته است که اطلاع ثانوی در خانه بمانند.

حمدالله نعمانی، شهردار موقت کابل، گفت: «برخی از کارمندان زن مثل مهندسان، نقشه‌کشان، یا معمار ان را نمی‌توانیم جایگزین کنیم. این گروه به کار ادامه می دهند. تا بازگشت همه چیز حالت عادی از بقیه خواسته‌ایم به اداره نیایند، اما مستمری‌شان مطابق معمول پرداخت خواهد شد.»

تقریباً یک سوم از سه هزار کارمند شهرداری کابل زن هستند.

همچنین، در اعلامیه آغاز سال تحصیلی که روز جمعه منتشر شد، به بازگشایی دبیرستان‌های دخترانه اشاره نشده و شماری از دانش آموزان ساکن هرات به تصمیم طالبان در این خصوص اعتراض کردند.

نرگس جمشیدی، دانش آموز کلاس دهم، گفت: «حالا که آینده ما دست این‌ها افتاده، باید تصمیم‌شان را بگیرند. ماه‌ها است که از درس و مدرسه به دور افتاده‌ایم و از آنها می‌خواهیم هر چه زودتر مدارس را باز کنند.»

شراره سروری، دانش آموز کلاس یازدهم، گفت: «دخترها آینده این کشورند و اگر از درس و مشق آنها جلوگیری شود، نسل آینده هم از یک مشت بیسواد تشکیل خواهد شد. خواست ما بازگشایی مدارس دختران و بازگشت زنان است.»

در همین حال، داعش خراسان ضمن پذیرش مسئولیت انفجارهای شنبه و یکشنبه در شهر جلال آباد در شرق مدعی شد که در این حوادث ۳۵ طالب کشته و زخمی شده اند.

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، چندی پیش نسبت به اقدامات طالبان به آنها با هشدار داد و گفت، که عملکرد آنها و نه گفته‌هایشان، ملاک رویکرد آتی جامعه جهانی با آنها است.

XS
SM
MD
LG